attachmentparenting.ro/forum

Forumul romanesc de attachment parenting

Site Logo

Acum este Vin Mar 29, 2024 9:59 am

Ora este UTC+02:00 UTC+2




Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 MesajScris: Mar Aug 10, 2010 6:59 pm        Subiectul mesajului: Bio-dansul 
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 11:25 am
Mesaje: 8177
Nu cunosc denumirea in romana asa ca am indraznit si i-am spus Bio-dansul. E ceva despre care imi povestea un amic acum 3 ani si mai bine, imediat dupa ce s-a nascut Bendis. Era un barefooter, a venit la noi intr-o vizita, ne cunosteam de pe un forum de parenting in italiana. A venit din Lugano ca sa ne cunoasca. Si in timp ce-o alaptam pe Bendis el dansa cu Felix, se lasa condus de muzica, repargurgea un parcurs, de aceasta data langa Felix, incercand sa construiasca ceva ce i-a lipsit candva, daruind si primind. Fain, acum ca povestesc mi-e asa un dor de el, nu mai stiu nimic despre el, Andrea.

Ei, si el mi-a povestit despre biodanza si ma indemna sa dansez cu copiii, nu tehnic, nu cautat ci sa ma abandonez acestora, sa le permit sa se abandoneze mie pe ritmuri dragi mie, copiilor, ritmuri care ne-au domesticit.

Biodanza. Parcursul care conduce inspre sanatate (eu cand ma refer la sanatate am in vedere un sens plenar, sanatatea psihoafectiva, sociala, emotiva, pe langa cea fizica, tot!) e cel care permite, ne permite sa exprimam toate potentialitatile noastre de baza, care in biodanza sunt: vitalitatea, sexualitatea, creativitatea, afectivitatea si transcendenta.

Potrivit lui Rolando Toro, creator al Sistemului Biodanza, potentialul nostru genetic se exprima in jurul acestei trame compusa din 5 functii, comune fiecarei persoane a carei dezvoltare e legata de experientele pe care le-a trait in prima copialarie si pe care le uita, dar care o urmaresc pentru toata viata sa in ceea ce priveste comportamentul sau, sanatatea sa existentiala.

Vitalitatea e in relatie cu primele experiente de miscare, primele perceptii ale energiei vitale.

Sexualitatea e in relatie cu diversele deprivari subite in prima copilarie si e data de tipul de contact fizic avut in aceasta perioada.

Creativiattea e in relatie cu libertatea avuta in prima copilarie, libertate de-a explora lumea, de-a expreimenta viata si pe sine.

Afectivitatea e in relatie cu sensul interior de siguranta si hranire a acestuia de catre persoana care s-a ingrijit de copil. Depinde de faptul, masura in care se putea sau nu trai senzatii de armonie existentiala, de masura in care se participa activ in ambient.

Toate persoanele dezvolta in cursul vietii lor toate aceste cinci functiuni fundamentale. Din pacate unele fixeaza un aspect, o functiune in maniera pregnanta in defavoarea celorlalte. Biodanza favorizeaza, stimuleaza acele functiuni care sunt putin dezvolatate in scopul de-a le (re)integra persoanei, de-a le armoniza, echilibra intre ele.

Acest post mi-a fost inspirat de Daniela, careia ii place mult Mercedes Sosa pe muzica careia cunosc persoane dragi mie care practicau Bio-dansul. Ceea ce faci tu, Daniela, cu fetita ta, ii canti, te lasi miscata interior, ca pe urma sa te lasi condusa exterior, muzicii lui Mercedes se cheama Bio-dans. E datator de viata, de echilibru, construieste.

Iti multumesc!

Ah, si daca doriti sa va lasati abandonate unui ritm, Mercedes Sosa pentru noi toti, mame, copii si de ce nu tati

http://phoebeslifesart.net/blog/?p=251

Inutil sa-l cautati pe yuotube, e protejat de nu stiu ce, considerat nepotrivit copiilor 8-}

_________________
Imagine

Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Mar Aug 10, 2010 8:06 pm        Subiectul mesajului: Re: Bio-dansul 
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 11:25 am
Mesaje: 8177
Si multumesc adanei care mi-a readus aminte despre cairotic. Sunt o cairotica, fara nicio indoiala, discutam cu Daniela, rezona cu mine, rezonam cu ea si eram plina de incantare. Cumva ne reconfirmam o mare iubire pentru Mercedes Sosa si ea spunea ca are sa-si ia in brate fetita ascultand-o pe Mercedes, pe balansoar. Poate balansoarul a fost responsabil cu declick-ul, m-am gandit la miscare, ritm, muzica, traire prin acestea. Si am retrait diverse episoade asa ca niste flash-uri de cand erau copiii foarte mici, cu Andrea.
Acesta e cairoticul. Pura placere a momentului, scufundarea in acesta fara fine dei scopi. (hmm, oare de sceea nu finalizez io veci nimic?). Si fuga, primeam de la Daniela si ma lasam incantata sa primesc gandindu-ma, fugind cu gandul la cum se intorc toate la mine, la fel acceptasem sa primesc ceva, acum cercul s-a inchis...intr-o spirala.
Pare un discurs schizofrenic, din fericire se spune ca un schizofrenic e in afara oricaru dubiu ca ar fi. Sunt salvata. :D



adana?

_________________
Imagine

Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Mar Aug 10, 2010 8:37 pm        Subiectul mesajului: Re: Bio-dansul 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Sâm Mar 27, 2010 7:41 pm
Mesaje: 2495
Localitate: pe frontul de vest:)
ce fain spus!! asa "schizofrenic" cum spui tu, dar atat de placut! atat de placut!! si iulia trepideaza si face ca un pui de matza cand ma invart cu ea pe muzica exterioara..sau doar pe ritmuri simtite de mine..si de ea, pur si simplu invartndu-ne in curte...fara ritm, fara scop, fara nicio miscare calculta :x

habar n-aveam cum se numesc fazele astea, dar e clar ca sunt porniri interioare de exteriorizare a armoniei...momente de incantare pura...

_________________
Imagine
http://jurnaldespreiubire.blogspot.com/


Sus
   
 
 MesajScris: Mie Aug 11, 2010 1:06 am        Subiectul mesajului: Re: Bio-dansul 
Neconectat

Membru din: Vin Mar 20, 2009 12:37 am
Mesaje: 1641
oh, m-ati pus pe ganduri - ganduri placute, de visare.
zilele trecute m-a incuiat o doamna care, trecand pe langa noi in parc s-a oprit si mi-a zis ca am niste copii faini si ca in fiecare zi ne vede de la geamul ei din bucatarie si m-a intrebat de ce dansez cu bebe, altfel plange?
N-am avut idee ce sa-i zic, de fapt nici nu prea am constientizat ca fac asta. Pur si simplu ma legan cu el ,fara sa-mi dau seama cum , n-am analizat niciodata. Tudor ori se lasa pe spate cumva si rade tare, ori se cuibareste si se lipsete de sanul meu . Ne e bine - n-am facut filozofia balansului :D si ca atare n-am prea stiut sa explic asta.
Stiu sigur ca si cu Radu simteam nevoia asta si dansam cu el toata vremea. Acum insa el e in alta stare si mai rar se vrea dansat - el e in faza "me singur " , toate-s "me singur poate"
Am venit acasa si i-am povestit omului meu ce mi-a zis doamna cu pricina si mi-a raspuns cu tandrete ( nu ironic) : "ti-am zis eu ca esti dusa"
Ce ma umple insa acum cu Tudor este ca inspira activ cumva toata aceasta nebunie.
Citind acest topic constientizez ca exista momente in care ma cauta , ma cauta sa ne miscam, sa ne atingem, sa plutim impreuna, reactioneaza la anumite melodii.
N-am trecut niciodata aceasta informatie prin vreun filtru mai sus de stomacul plin de fluturi :) , n-am constientizat niciodata mai mult decat un val imens de emotii si caldura, nici macar nu stiu exact la ce anume cantare reactioneaza .... acum imi pare ca cel mai mult ii place Misia si Amalia Rodrigues trebuie sa aprofundez insa.

_________________
Imagine

Imagine


"... cel mai interesant, in a avea un copil, este ca nu-ti poti imagina cum l-ai putea iubi vreodata mai mult decat il iubesti deja, pentru ca emani iubire, iubesti cat poti, din toate puterile tale; si apoi revelatia: IL IUBESTI TOT MAI MULT!" (Anne Lamott)


"Cu mult timp inainte de a sti sa vorbeasca, bebelusul a invatat deja limbajul farmecului personal" (Charlotte Gray)


Sus
   
 
 MesajScris: Mie Aug 11, 2010 11:38 am        Subiectul mesajului: Re: Bio-dansul 
Neconectat

Membru din: Mar Ian 27, 2009 6:53 pm
Mesaje: 152
"fugind cu gandul la cum se intorc toate la mine" , asta am facut si eu cand am vazut postarea cu Mercedes. nu stiam daca e intr-un context, practic nici nu ar fi contat. a contat faptul ca pe calea asta ceva bun si pierdut din mine s-a intors.
mi se pare ok si neintamplator ca in viata cativa oameni (pot fi putini, pot fi mai multi) sunt mai speciali, apar la timpul potrivit si-ti amintesc de tine, te readuc pe drumul tau.
si mi-ai amintit, m-ai readus.

_________________
Daniela, mamica Alessiei
12.11.2007


Sus
   
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC+02:00 UTC+2


Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 17 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România