attachmentparenting.ro/forum

Forumul romanesc de attachment parenting

Site Logo

Acum este Vin Mar 29, 2024 7:57 am

Ora este UTC+02:00 UTC+2




Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ] 
Autor Mesaj
 MesajScris: Lun Sep 06, 2010 4:24 pm        Subiectul mesajului: despre scoala 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 1:05 pm
Mesaje: 154
Site web: http://greenamalgam.netau.net/blog/
Scriu la o lucrare de seminar, in care incerc sa sustin ideea ca nu numai profesorii trebuie sa participe la procesul de dezvoltare al unei scoli (asta se face la fiecare scoala in parte, deci nu e ceva general), ci si elevii si parintii.
Intrebarea mea: ca si parinti, cum v-ati vedea implicati in acest proces de dezvoltare al unei scoli? Cat timp ati vrea/putea sa alocati pentru asa ceva?

_________________
"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together." ~ African saying.


Sus
   
 
 MesajScris: Lun Sep 06, 2010 4:57 pm        Subiectul mesajului: Re: despre scoala 
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 11:25 am
Mesaje: 8177
nikomico, daca te ajuta vezi ca una din conditiile pentru a fi acceptat la una din scolile publice alternative din Quebec e disponibilitatea parintilor de-a participa la procesul educativ si de a zugravii peretii scolii (printre altele)
cum m-as vedea implicata? intai si intai citi toata bibliografia care a condus la filosofia eduicativa care sta la baza acestor scoli
deci daca-i montesori apoi musai sa stiu despre montessori, nu cum am auzit ca unii copi sunt dati la gradinite montesori, educatoarea are grija sa nu preseze copilul sa-si puna pantofii si parintele intervine, hai, mai, gigel, pune pantofii, ce naiba! toti o fac numai tu nu!"
gresit! nu-l dau la o scoala unde sa aiba posibilitatea sa taie frunza la caini daca nu stiu de importanta etapei taiatului frunzei la caini si dupa ma leg de educatori ca nu-mi invata baiatul literele

in termeni fizici um minim de doua ore pe saptamana intre a gati la cantina, a intinde fetele de masa, a curata baile, a taia iarba in curte, etc
si de ma tin puterile, ma duce mintea chiar a organiza ore de pictura (nah, zic si io asa, la plesneala; cum nu mi-s cu pictura ma rezum la curatatul bailor, munca extrem de importanta pentru mine data fiind atitudinea mea fata de baile publice; asa nu as sclera cand ar intra ai mei in astfel de bai)

mai intreaba....

_________________
Imagine

Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Mar Sep 07, 2010 11:22 am        Subiectul mesajului: Re: despre scoala 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 1:05 pm
Mesaje: 154
Site web: http://greenamalgam.netau.net/blog/
Nici eu nu stiu de ce unii parinti isi trimit copiii la scoli Montessori, cand nu au habar despre ce e vorba. In fine, asta cred ca e alta discutie. Si la fel cred ca parintii si copiii trebuie sa stie cat mai multe despre scoala, filozofia scolii, etc., atunci cand aleg sa mearga acolo. Problema e ca de multe ori copiii/parintii aleg o anumita scoala pe baza "reclamelor", pe baza "renumelui". Sunt scoli care se dau drept "deschise", dar de fapt sunt deschise doar in "ziua portilor deschise" cand trebuie sa se prezinte generatiei noi. Si atunci, ca parinte, nu poti alege prea mult pe realitate.

In fine, plec de la ideea ca sunt deja acolo: profi, elevi si parinti. Si ca, in mare, scoala e ce au cautat elevii respectivi, indiferent ca e vorba de atmosfera, specializare sau simple diplome. Deci, cat de cat, plec de la ideea ca elevii sunt acolo pentru ca aia e ce vor.

Dezvoltarea scolii o vad ca o chestie care oricum trebuie sa se intample pentru simplul motiv ca societatea se schimba. Si asta se intampla in multe scoli, tot procesul fiind facut numai de catre profesori. Elevii si parintii sunt "consultati" doar prin diferite formulare de completat, care sunt destul de generale, zic eu.

Dar ideea e, daca v-ar cere cineva sa petreceti 2 ore pe saptamana in cancelarie, impreuna cu profesorii, ati face-o? Credeti ca ar aduce asta ceva bun? Sunt in fiecare clasa 25 de elevi, vreo 4-5 clase pe an. Asta inseamna lejer 100 de familii pe an. Cum ati vedea impartit lucrul la cat mai multi parinti, avand in vedere ca din 100 de familii, e foarte putin probabil sa fie toti multumiti, indiferent ce ati face? La multi oameni, sunt multe doleante si ft. multe divergente de opinii. Deci nu e o munca usoara sa multumesti pe cati mai multi.
Cat credeti ca v-ar tine nervii? V-ati baga in primul rand in asa ceva?

Vorbesc de scoli normale, in principiu de stat.

_________________
"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together." ~ African saying.


Sus
   
 
 MesajScris: Mar Sep 07, 2010 12:42 pm        Subiectul mesajului: Re: despre scoala 
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 11:25 am
Mesaje: 8177
nu inteleg, ce anume sa facem in cancelarie?
eu am predat doua ore ca si suplinitoare
la cancelarie se fuma si barfea, punct
foarte putin se discuta despre orele de la clase, oricum nu despre educatia copilor cat despre ce s-a intamplat in termeni de indisciplina

eu aveam de facut diverse fise, aveam asa: obiective. evaluari, etc
si le faceam mecanic, copiam aceasi poezei de pe o pagine pe alta zi cu zi
si ce faceam, scriam in caiet n-avea mai nimic de-a face cu clasa
la clasa da, faceam exercitiile expues in carte la lectia cutare, dar le parcurgeam rapid, imi ramaneau de fiecrae data vreo 20 de minute timp in care le citeam copiilor diverse sau puneam la cale iesiri al munte cu copiii

nu inteleg ce cauti, de fapt :>

_________________
Imagine

Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Mar Sep 07, 2010 1:04 pm        Subiectul mesajului: Re: despre scoala 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 1:05 pm
Mesaje: 154
Site web: http://greenamalgam.netau.net/blog/
Dezvoltarea unei scoli nu prea se face la intamplare. Pentru asta se fac echipe, pe grupe de materii, etc. si se fac diferite intalniri (cele mai multe in cancelarie), timp in care nu se fumeaza, ca fumatul nu mai e acceptat nici macar in multe restaurante, darmite in scoli :P. Se fac diferite proiecte, de organizare a scolii, a lectiilor, proiecte extracuriculare si chestii de-astea.
Ce zic eu, e ca la sedintele astea ar trebui sa participe si elevi, nu stiu cum selectati, si parinti la fel. Si cu cat sunt mai diferiti, din diverse grupuri sociale, cu atat mai bine. (asta zic eu de fapt)

Andreina scrie:
nu inteleg ce cauti, de fapt :>


Si pentru asta caut sa vad cati parinti ar vrea sa participe la asa ceva. Elevii sunt sigura ca ar vrea. Elevii participa cu mare drag la tot felul de proiecte neplatite, gen: ziarul scolii, flohmarkt cu donat castigurile nu stiu unde, curatenie in nu stiu care parc, etc. Si daca la astea participa fara probleme, sigur ar participa si la proiecte care intereseaza organizarea interna a scolii la care merg, nu cred ca nu i-ar interesa.
Dar parintii? I-ar interesa? Si daca da, ce si cat de mult ar fi dispusi sa sacrifice din timpul lor pentru asta?
Unii parinti nu vin nici la sedintele cu parintii, dar mai sa se implice in chestii care "nu-i treaba lor" si nu sunt platiti pentru asta.
Eu incerc sa gasesc cati parinti ar vrea sa se bage in asa ceva? Tot intreb in stanga si dreapta. Pentru ca altfel ma simt cu lucrarea asta ca si cu ajutatul babei sa treaca strada, atunci cand ea nu vrea :). Adica militez pentru niste drepturi (care vin la pachet cu multa bataie de cap si responsabilitati) pentru parinti, parinti care defapt nu vor asa ceva.

_________________
"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together." ~ African saying.


Sus
   
 
 MesajScris: Mar Sep 07, 2010 1:09 pm        Subiectul mesajului: Re: despre scoala 
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 11:25 am
Mesaje: 8177
gata, am inteles
ce spui tu se intampla de 3-4 ori pe trimestru
si era fain, singurele intalniri din cancelarii care aveau un sens pentru mine
eu ca si parinte as participa
se si intampla in gradinitele din italia
stiu ca se alege un colectiv de parinti care colaboreaza strans cu parintii
aici par sa vreie multi

_________________
Imagine

Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Mar Sep 07, 2010 2:14 pm        Subiectul mesajului: Re: despre scoala 
Neconectat

Membru din: Vin Ian 18, 2008 1:20 pm
Mesaje: 2090
Yahoo Messenger: alinapaula_petrescu@yahoo.com
Localitate: Bratislava
mda, dar la intalnirile astea tb sa mergi fara copii, asta i motivul pentru care la gradinita lui David ca reprezentat de clasa se oferea doar cele cu bunici prin preajma sau baby sitter, altfel e cam imposibil de participat (sotul ajunge min dupa 18, iar sedintele sunt pe la 16-17)

oricum aici parintii se implica destul de mult. Mare parte din materialul folosit de copii este reciclat de parinti sau...cineva lucreaza la fabrica de tesuturi, a adus resturi de materiale pentru lab de stofe, e croitor..confectioneaza sortuletele pe care copiii le imbraca pentru a ajuta personalul la servit masa (se face cu randul). Se organizeaza diverse activitati ce au ca scop strangerea banilor (necesari ptr a angaja un prof de muzica de ex, cumparat diverse in clasa). Astfel, mamicile fac torturi ce se pun apoi in vanzare la iesirea copiilor, aducem jucarii de pe acasa, se impacheteaza in ziar - organizat tombola, vandut bilete. Cam in genul acesta...
Ajutor la curatenie dupa petrecerile copiilor ( aici chiar si sotul s a oferit :) ), insotit educatoarele in vizite la castele, excursii etc, organizat mars de sfarsit de an ( parinte alearga alaturi de copil)

se discuta mult despre activitati, propuneri (cu educat sau alte mamici) la intrarea si iesirea copiilor

_________________
mama de 3 feti frumosi

David (11 mai 2004), Toma (20 ian 2007) si Alex (27 ian 2011)


Sus
   
 
 MesajScris: Mar Sep 07, 2010 2:21 pm        Subiectul mesajului: Re: despre scoala 
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 11:25 am
Mesaje: 8177
alinutza scrie:
mda, dar la intalnirile astea tb sa mergi fara copii, asta i motivul pentru care la gradinita lui David ca reprezentat de clasa se oferea doar cele cu bunici prin preajma sau baby sitter, altfel e cam imposibil de participat (sotul ajunge min dupa 18, iar sedintele sunt pe la 16-17)

oricum aici parintii se implica destul de mult. Mare parte din materialul folosit de copii este reciclat de parinti sau...cineva lucreaza la fabrica de tesuturi, a adus resturi de materiale pentru lab de stofe, e croitor..confectioneaza sortuletele pe care copiii le imbraca pentru a ajuta personalul la servit masa (se face cu randul). Se organizeaza diverse activitati ce au ca scop strangerea banilor (necesari ptr a angaja un prof de muzica de ex, cumparat diverse in clasa). Astfel, mamicile fac torturi ce se pun apoi in vanzare la iesirea copiilor, aducem jucarii de pe acasa, se impacheteaza in ziar - organizat tombola, vandut bilete. Cam in genul acesta...
Ajutor la curatenie dupa petrecerile copiilor ( aici chiar si sotul s a oferit :) ), insotit educatoarele in vizite la castele, excursii etc, organizat mars de sfarsit de an ( parinte alearga alaturi de copil)

se discuta mult despre activitati, propuneri (cu educat sau alte mamici) la intrarea si iesirea copiilor


incercam sa-mi amintesc de ce nu am fost ca doar stiam ca am fost solicitata
acum mi-am amintit, unul din criterii e sa mergi fara copii
de aveam o bunica la dispozitie mergeam cu tare drag, tare, tare

in schimb, am selectat tot ce nu-mi trebuia din casa, lucrurile s-au vandut la un magazin din acesta "de craciun", iar banii s-au impartit la clase, educatoare oentru materiale didactice
am fost multumita

_________________
Imagine

Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Mar Sep 07, 2010 3:33 pm        Subiectul mesajului: Re: despre scoala 
Neconectat

Membru din: Mar Ian 27, 2009 6:53 pm
Mesaje: 152
copila mea e mica, dar daca ar fi cazul, daca mi s-ar propune chiar la gradinita, as merge cu placere. sper c-as avea timp, dar daca e vorba de principiu, mi-ar placea sa ma implic.
cred ca inseamna mult pentru toti aceasta implicare, ii apropie.
eu stau si ma imaginez pe mine, apropo de aceasta idee de colaborare, in contextul in care Alessia e inscrisa din aceasta toamna la gradinita. pentru mine o astfel de propunere ar fi o dovada de interes din partea educatoarelor, mai mult decat fisele zilnice si alta hartogaraie, formale toate.
in concluzie, eu as fi un parinte interesat in masura in care mi-ar permite timpul. dar si din putin se poate face ceva frumos.

_________________
Daniela, mamica Alessiei
12.11.2007


Sus
   
 
 MesajScris: Mar Sep 07, 2010 8:01 pm        Subiectul mesajului: Re: despre scoala 
Neconectat
colaboratoare
Avatar utilizator

Membru din: Mie Ian 23, 2008 5:30 pm
Mesaje: 1719
Site web: http://www.christa-und-oliver.de
nikomiko scrie:
Si pentru asta caut sa vad cati parinti ar vrea sa participe la asa ceva. Elevii sunt sigura ca ar vrea. Elevii participa cu mare drag la tot felul de proiecte neplatite, gen: ziarul scolii, flohmarkt cu donat castigurile nu stiu unde, curatenie in nu stiu care parc, etc. Si daca la astea participa fara probleme, sigur ar participa si la proiecte care intereseaza organizarea interna a scolii la care merg, nu cred ca nu i-ar interesa.

Eu nu as fi asa sigura ca elevii ar vrea. Si asta iti spun din experienta mea din invatamant de aproape 6 ani. Vorbesc de elevii scolii mele, nu in general de elevi, insa scoala mea are peste 4000 elevi. Elevii nostri participa cel mult la activitati care au loc in timpul orelor, pentru ca timpul liber le e prea pretios. :-S Am fost doi ani diriginta unei clase. De cate ori le propuneam o activitate care avea loc dupa orele de scoala "a nu, n-avem timp", in schimb imi tot propuneau ei una alta pe care sa le facem in timpul scolii. Si majoritatea le-am refuzat. De ce? Pentru ca scoala are asteptarea ca activitatile care au loc in cadrul unei clase (gen excursii) sa aiba ca unul din scopuri
apropierea elevilor, sa se cunoasca mai bine, sa intreprinda ceva impreuna. Sa se formeze un colectiv al clasei. Elevii mei insa propuneau tot felul de excursii in parcuri de distractii unde fiecare mergea de capul lui. Si am spus "pas". Sedintele in care se discuta notele elevilor, la sfarsit de semestru si de an, ar trebui sa aiba
loc cu participarea reprezentantilor parintilor si ai elevilor (cate 2). Cei de la gimnaziu, care vor sa-si dea bacalaureatul, pare ca au si parinti care se ocupa mai mult de ei, pentru ca la acele sedinte mereu a fost cel putin un parinte si in general ambii elevi. In schimb la clasa unde am fost diriginta a fost atat de mare dezinteresul
parintilor, ca nu am putut face nici macar sedinta cu parintii (erau musai nevoie minim 4, insa doar 2 imi confirmasera ca ar veni), ce sa mai aiba loc alegeri de reprezentanti ai parintilor. Elevii si-au ales
reprezentantii, ca aia e musai, dar la nicio sedinta nu i-am vazut, pentru ca sedintele aveau loc la ora 15-15:30.

Dar ca sa nu ii critic doar pe parinti si elevi, nici colegii nu-s mai breji (tot fara a generaliza - dar multi dintre ei). Inca inainte sa se nasca Mona ne-am adunat cativa colegi care predam informatica, in ideea sa facem impreuna niste materiale pentru ore. Am reusit sa facem pentru fix o materie in decursul unui an scolar, deja si acolo unii
dintre colegi au tras chiulul si au facut mult mai putin decat ceilalti, dar in anul urmator nici macar aia nu s-au mai lasat mobilizati, desi era planificat sa mai facem materiale pentru inca doua materii cel putin. Si Mona a implinit in vara 4 ani ...

_________________
Mona, *13.07.2006


Sus
   
 
 MesajScris: Mar Sep 07, 2010 8:08 pm        Subiectul mesajului: Re: despre scoala 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Sâm Mar 27, 2010 7:41 pm
Mesaje: 2495
Localitate: pe frontul de vest:)
cat de fain suna astfel de intalniri!! dar daca va spun ca la sedinta au venit maxim 10 din 27 ( in clasa a 12-a) ma credeti? si aici nu trebuie sa faca mare branza, doar sa stea in banca si sa vada ce si cum va fi cu viitorul pruncului. am avut parinti (jumatate!) pe care nu i-am cunoscut in 4 ani :( As fi vrut sa ma duc in vizite, dar m-as fi simtit atat de aiurea sa merg la cei care n-au venit la prima sedinta, sa ne cunoastem...si apoi, si vizitele astea par fortate daca nu-s facute din drag de om.

dar, in principiu, citesc tot ce propuneti/faceti voi :) simt ca voi fi un om schimbat in ceea ce priveste munca. si (sper) voi avea curajul sa fac asa cum simt, nu sa trag de mine sa fac invers pt ca asa trebuie. cu compromisuri, mici pacte cu diavolul, ca sa "pot trece puntea" adica sa fac si ce simt eu bine (si nu doar eu, cat mai ales copiii), sa am mai multe ore in care "sa pierd vremea" si la final sa mi se spuna "ce fain ar fi de-am avea asa toate orele"...si cat mai multe activitati extracurriculare, cu parintii ca parte implicata.

deci eu nu pot fi de mare ajutor la topic, ca-s de cealalta parte mai mult :D dar mie imi pot folosi extrem de mult toate ideile :pupic1:

_________________
Imagine
http://jurnaldespreiubire.blogspot.com/


Sus
   
 
 MesajScris: Mar Sep 07, 2010 9:20 pm        Subiectul mesajului: Re: despre scoala 
Neconectat

Membru din: Vin Ian 18, 2008 1:20 pm
Mesaje: 2090
Yahoo Messenger: alinapaula_petrescu@yahoo.com
Localitate: Bratislava
orele de sedinta sunt platite profesorilor ca ore suplimentare sau..nimic?
eu nu prea inteleg de ce se organizeaza sedinte doar dupa amiaza si nu pe la 18? poate asta i unul dintre motivele pentru care parintii nu vin....sau (valabil pentru elevii de liceu) nu stiu cand sunt sedintele. Eu nu prea le spuneam parintilor :ranjet1: , iar daca trebuia sa ducem ceva semnat de ei...le invatasem semnatura >:)

ca alternativa la sedinte mi s ar parea fain un blog al clasei, unde profesorii si parintii sa poata discuta ce i intereseaza / sau contactat pe e-mail cand e nevoie / stabilit intervale orare intre care profesorul poate fi contactat - de ex de 2 ori pe luna, joi intre 18-19


Sus
   
 
 MesajScris: Mar Sep 07, 2010 9:32 pm        Subiectul mesajului: Re: despre scoala 
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Sâm Ian 19, 2008 4:54 am
Mesaje: 2080
Localitate: new york, o vreme
acum sunt tot intr-o fuga, (imi revin pe la sfarsitul lunii). am sa iti scriu (cam la gramada) ce am vazut facandu-se cu parintii pe la scolile montessori de care am ceva habar: una in america, in calitate de parinte, dar doar pentru ultimele patru luni de an scolar, in ro, in calitate de educator, 4 luni iar, si o saptamana (a portilor deschise la) de timisoara. plus putine povesti pe langa.
deci educatoarea (la boston asta) mergea pe la casele copiilor si-i cunostea pe teren propriu. inainte sa ii vada in clasa.
in new york, la deschidere, veneau mai intai copii impreuna cu parintii. cate putin timp la inceput. totul era foarte treptat.
aveau petreceri organizate pentru parinti, unde parintii discutau intre ei, se cunosteau. pentru mine a fost grozav, pentru ca a fost una chiar dupa ce intrase delia in gradi si ii era greu sa se acomodeze, si a fost foarte important sa discut cu diferiti parinti, sa-mi spuna cum a fost la ei si cata incredere au in scoala aia.
erau o multime de sarbatori organizate pentru copii cu parinti alaturi: sarbatori, picnic, vizite la muzee.
parintii puteau sa se inscrie sa ia masa cu copii, daca isi doreau asta, si veneau cu mancarea lor (toti veneau cu mancare de acasa) si statea langa copil si colegii lui, si lua masa la gradi, intr-una din zilele obisnuite.
existau niste sendinte (parca de doua ori pe an) in care parintii (obligatoriu ambii) veneau sa discute cu profesorii (care prin regulament, nu erau abordati pe sali).
pe de alta parte puteai fi sigur ca problemele pe care simteai ca le are copilul tau la gradi erau luate foarte in serios si ti se acorda toata atentia si grija pentru asta.
existau activitati in care parintii veneau si copiii le prezentau clasa, colegii si tot felul de materiale (asta si in ro am vazut), erau "gazde" pentru parintii lor.
existau perioade de observare, in care, dupa caz, parintii puteau vedea cum decurge o sectiune din timpul la clasa prin geamuri (fumurii pentru cei mai mici, normale pentru cei de 3-6 si uneori chiar direct in interiorul clasei).
se organiza o zi de acelasi fel pentru bunici.
parintii si alte rude erau incurajati sa se implice in programul gradinitei. sa vina in clase si sa prezinte copiilor lucruri despre tara lor (in new york, la gradi de acolo erau de pe toate continentele si o multime de tari) si despre ce stiau ei mai bine sa faca. si copiii le puneau o multime de intrebari. uneori mergeau si la alte clase decat cea unde era copilul lor.
se organizau cursuri pentru parinti, pentru familiarizarea lor cu metoda montessori, dar si pentru a se raspunde la intrebarile pe care le aveau, si pentru a stabili o unitate de actiune, ca sa zic asa, desi suna cam prost.
daca imi mai vin idei, imi mai aduc aminte, mai scriu.
si raspund si la intrebari :).
in ro exista si un forum unde parintii puteau discuta intre ei ce ii preocupa.

_________________
Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Mar Sep 07, 2010 9:40 pm        Subiectul mesajului: Re: despre scoala 
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Sâm Ian 19, 2008 4:54 am
Mesaje: 2080
Localitate: new york, o vreme
nikomiko scrie:
Nici eu nu stiu de ce unii parinti isi trimit copiii la scoli Montessori, cand nu au habar despre ce e vorba. .


pot sa-ti spun un raspuns pe care l-am auzit, la o astfel de intrebare. nu cred ca e singular:

pentru ca e cea mai aproape de casa :D.

_________________
Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Mar Sep 07, 2010 9:47 pm        Subiectul mesajului: Re: despre scoala 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Sâm Mar 27, 2010 7:41 pm
Mesaje: 2495
Localitate: pe frontul de vest:)
alinutza scrie:
orele de sedinta sunt platite profesorilor ca ore suplimentare sau..nimic?
eu nu prea inteleg de ce se organizeaza sedinte doar dupa amiaza si nu pe la 18? poate asta i unul dintre motivele pentru care parintii nu vin....sau (valabil pentru elevii de liceu) nu stiu cand sunt sedintele. Eu nu prea le spuneam parintilor :ranjet1: , iar daca trebuia sa ducem ceva semnat de ei...le invatasem semnatura >:)

ca alternativa la sedinte mi s ar parea fain un blog al clasei, unde profesorii si parintii sa poata discuta ce i intereseaza / sau contactat pe e-mail cand e nevoie / stabilit intervale orare intre care profesorul poate fi contactat - de ex de 2 ori pe luna, joi intre 18-19

platite? ce gluma buna 8-}

numai ca nici eu nu-s asa "desteapta" incat sa-mi iau din timpul meu, asa ca le faceam in ora de dirigentie. din punctul meu de vedere perfect justificat, din al directorului, mai putin...

multi parinti sunt de la tara si nu au cu ce sa se intoarca acasa asa tarziu :-S

un blog al clasei...suna fain. as fi curioasa cum ar fi intampinata ideea :) (stiu sigur ce-ar gandi unii, dar nu pot scrie aici :)) )

[color=#800080]LE. Mi-as fi luat cu drag pe atunci din timpul meu, ca n-aveam copil, dar daca am vazut interese 0 spre -1 am zis pas. iar cu parintii care veneau la sedinte ma intalneam si-n oras, mereu ma abordau :) deci exista si perspective bune (putine, dar exista)
[/color]

_________________
Imagine
http://jurnaldespreiubire.blogspot.com/


Sus
   
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ] 

Ora este UTC+02:00 UTC+2


Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 13 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România