attachmentparenting.ro/forum

Forumul romanesc de attachment parenting

Site Logo
Acum este Joi Sep 09, 2010 5:51 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 291 mesaje ]  Du-te la pagina anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  următoarea
Autor Mesaj
 MesajScris: Mar Iul 29, 2008 4:39 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat

vaaaaai, floriii, e perfecta. acum ma uit la livrari sa vad cum o aduc . wow, perfecta

somnorici ei..nu face peste tot...aia 20 de kk sunt cam intr-un metru patrat, adica se ridica, il revendica, asteapta sa-l iau, apoi face la 10 cm. e mult prea dulce in momentele alea. pe mine ma deprima faptul ca refuza oala. contient si hotarat. si, de ceva timp, nu-i convine nici cand ma duc eu la wc. :-S

Imagine

Sus

MesajScris: Mar Iul 29, 2008 11:35 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat

diana, la livrari nu m-am uitat, iti urez succes, sper sa reusesti, daca nu, ma anunti si vedem ce gasesc in germania. poate exista in germania sau macar o livreaza in germania si ti-o aduc eu in septembrie la bucuresti.

altfel ..., nu stiu ce sa zic, vezi poate vrea mititelul sa faca caca/pipi pe un prosop sau hartie ceva, daca pe olita/wc nu vrea. sau in alt fel de recipient, fie si o cutie goala de iaurtul preferat. sau poate o sa-i placa ideea unei sticle, am vazut pe un group de EC ca multi baietei adora un timp sa faca pipi in sticla. apoi se plictisesc, nu mai e interesant, dar legatura a fost facuta, isi cunosc deja corpul mai bine si se acomodeaza cu ideea de a elimina undeva anume. (acuma nu stiu daca nu iti e tie aiurea sa faca pipi in sticle sau cutii de iaurt, dar atunci cand te-ai apucat de EC si ai in vedere sa tii copilul curat ... nimic nu ti se mai pare deplasat. eu una nu am incercat, desi am vrut la un moment dat, fiindca nu vroia sa renunte la jucarii pentru un drum la olita, ma gandeam ca e mai usor sa aduc ceva mai mic in locul unde se joaca, dar nu m-a lasat sotul, a zis ca e scarbos si el nu vrea sa vada diverse recipiente de pipi prin casa, mai bine punem olita in sufragerie si dupa caz, stergem pe jos sau frecam covoare).

si ai grija sa-i repeti mult si des ca e normal sa faci undeva anume, nu oriunde. si mai incearca si cu un sunet/semn/cuvant pentru eliminarile sale. ajuta la localizare, e ca un semnal ca atunci cand apare sunetul/semnul e ok sa faci pipi, e un loc adecvat. puiul meu acum la 2 ani si 5 luni isi face singur pe olita "Sssss" cand e prea tensionat si nu poate sa faca pipi. dar cam uita sa-si dea chiloteii jos :D

dar, ma rog, asta cu "Ssss" cred ca e cam expirata pentru voi, dureaza multicel (depinde de copil) pana se asociaza sunetul cu eliminarile. pana atunci sunteti gata cu toata murdaria prin casa.

si cand face cate putin caca, iti cere imediat sa-l ridici, sa cureti locul? si tu cat de repede te executi? ce ii povestesti in timpul asta? eu l-as intreba insistent daca mai este caca, daca mai vine ceva sau asta e tot. oare d ce ar raspunde?

Gabriel are un joc al lui de-a v-ati ascunselea cu pipi :P il intreb daca mai vine pipi sau e gata si el se apleaca in jos, se uita la puta si zice "Cucu ... bau pipi" si iese pipi, care va sa zica era un pipi ghidus, se ascundea acolo si vroai sa-mi pacaleasca baiatul :)

:pupic1:

Sus

MesajScris: Mar Iul 29, 2008 11:54 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat

:))))) se pitea pipi, ai? =))

uf, mi e tare somn, revin maine cu explicatii detaliate, dar asta cu pipi pitit m-a dat pe spate :). il si vad ridicand din umeri, ca nu e pipi. dragul de el :iubire1:

Imagine

Sus

MesajScris: Mie Iul 30, 2008 11:26 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat

of, flori, nu stiu daca e ceva ce nu am incercat. treaba cu sunetul nu ii place deloc. nici macar daca ii zic cand fac eu nu e de acord. chiar se enerveaza. deci l-am scos.

chestia ciudata e ca accepta sa nu faca pipi pe covor, deci pe asta a percutat-o. si cand face kk se mai duce prin zona unde avem cateva carpete pe jos. si il rog sa nu faca pe carpete, sa faca pe parchet. e de acord. daca il rog sa faca pe olita nu e de acord. cu wc-ul la fel. dar a acceptat de 2 ori wc-ul, desi nu a facut nimic. am impresia ca tine mai mult de imitatul nostru. si cu noi pe wc e ok, dar daca facem ceva acolo nu mai e.

nu se sperie de kk, pot sa nu il iau imediat, el doar mi-l arata. dar daca nu iau imediat, exista riscul ca in invartelile lui dupa loc nou sa calce intr-unul si asta chiar ma termina. ca nu vreau sa il intrerup, si imi face toata casa de kk dupa...asa ca asta e un fel de conventie. mi-l arata si il iau.

cu facutul in recipiente...nu am incercat. dar e o idee buna sa il intreb si pe alex, cine stie...poate are el ceva de comentat desi ma indoiesc. am sa incerc. si am sa incerc si un scutec mare. dar ma gandesc cu groaza la trecerea de la scutec pe jos la oala sau wc. oricum, ar fi un pas.

in principiu eu sunt ok si cu faza asta, adica nu pot spune ca e problema mea principala in mom asta. darcateodata..atunci cand ...stiti voi...cand incep sa se adune, cand simt ca trebuie sa o iau de la capat si nu mai am de unde, atunci asta e ceea ce pune capac. :(

Imagine

Sus

MesajScris: Mie Iul 30, 2008 10:03 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat

a, azi o treaba noua. facea moale, foarte moale. eram la a doua tura, imi aluneca de pe servetele, il imprastiam..era dementa, eu amarata...si am inceput sa vb...cumva cu mine..cu el..nici eu nu stiu. si ii spuneam ca unui partener, ca unui adult. of, cateodata simt ca nu mai pot, daca m-ai intelege si tu un pic, ..... ma rog, am vorbit mult, tare mult, dar cumva nu asteptam raspuns de la el, era un fel de dialog cu mine prin el si invers. si ma gandeam daca macar cateodata ai face si tu la olita, sau oriunde numai nu imprastiat prin toata casa... si apoi am realizat ca tonul meu devenise altfel..cred ca fost prima oara cand m-a auzit asa..mahnita, amarata...nici n-as putea sa definesc exact...caci nu ii reprosam nimic, doar vorbeam ..nu stiu sa definesc....

si in timp ce eu tot stergeam, el tot imi arata, si insista...si..facuse unul mic la olita. bine...cand zic mic...vreau sa zic mic. avea maxim 3x3mm :D. dar era acolo, era facut de el pt mine :((. si prima chestie a fost sa ma buseasca rasul, ca era atat de miiiic , dar intr-un soi de bucurie ciudata..si tonul s-a schimbat..si el a simtit..si a ras..si s-a bucurat... si i-a facut pe ceilalti 20 tot pe jos :))

dar a fost un sentiment tare ciudat...cum ca, desi evident ca nu e pregatit pt asta, copilul meu a facut ceva special pt mine. si inca nu ma dezeticesc, si nu imi revin, si iar ma buseste plansul cand ma gandesc la asta...cat s-a chinuit el, oricum deranjat de burtica, sa faca un pic de kk si pt mine, pe olita..of, copilul meu perfect :iubire1: trebuia sa postez la capodopere :))

Imagine

Sus

MesajScris: Joi Iul 31, 2008 12:40 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat

off, diana :imbratisare: , m-ati facut sa zambesc..
eu am intrat aici sa scriu cu bucurie ce a facut Matteo astazi, dar cand am citit experienta voastra, parca n-as vrea sa te amarasc si mai tare.

gandeste-te la altceva, nu ca strangi kktzei, la mine functioneaza. iau teancul de servetele si am un fas-fas din ala de dezinfectat prin casa, cu clor, sterg, dau cu fas-fas, iarasi sterg... si tot asa.
eu mai sunt norocoasa si ca Ingerul face doar o data pe zi kk, cel mult de 2 ori. insa pipi-i la greu :plang: .

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Joi Iul 31, 2008 8:51 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat

diana, ce puiut intelegator ai...simai credeam uneori ca sunt prea mici sa inteleaga ceva....sunt convinsa ca te-a inteles perfect, dragul de el....oricum, eu cred ca sunteti f. aproape..

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Joi Iul 31, 2008 10:38 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat

micky_creanga scrie:
dar cand am citit experienta voastra, parca n-as vrea sa te amarasc si mai tare.

hai maaai, chiar asa disperata par? :D. doamne, cum sa ma amarasc...mi-ai da speranta, bre, auzi la ea. jap-jap, revino-ti! :D si hai cu lauda, ca mor de drag cand aud mamici indragostite si mandre de puii lor

Imagine

Sus

MesajScris: Joi Iul 31, 2008 12:45 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat

diana scrie:
a, azi o treaba noua. facea moale, foarte moale. eram la a doua tura, imi aluneca de pe servetele, il imprastiam..era dementa, eu amarata...si am inceput sa vb...cumva cu mine..cu el..nici eu nu stiu. si ii spuneam ca unui partener, ca unui adult. of, cateodata simt ca nu mai pot, daca m-ai intelege si tu un pic, ..... ma rog, am vorbit mult, tare mult, dar cumva nu asteptam raspuns de la el, era un fel de dialog cu mine prin el si invers. si ma gandeam daca macar cateodata ai face si tu la olita, sau oriunde numai nu imprastiat prin toata casa... si apoi am realizat ca tonul meu devenise altfel..cred ca fost prima oara cand m-a auzit asa..mahnita, amarata...nici n-as putea sa definesc exact...caci nu ii reprosam nimic, doar vorbeam ..nu stiu sa definesc....

si in timp ce eu tot stergeam, el tot imi arata, si insista...si..facuse unul mic la olita. bine...cand zic mic...vreau sa zic mic. avea maxim 3x3mm :D. dar era acolo, era facut de el pt mine :((. si prima chestie a fost sa ma buseasca rasul, ca era atat de miiiic , dar intr-un soi de bucurie ciudata..si tonul s-a schimbat..si el a simtit..si a ras..si s-a bucurat... si i-a facut pe ceilalti 20 tot pe jos :))

dar a fost un sentiment tare ciudat...cum ca, desi evident ca nu e pregatit pt asta, copilul meu a facut ceva special pt mine. si inca nu ma dezeticesc, si nu imi revin, si iar ma buseste plansul cand ma gandesc la asta...cat s-a chinuit el, oricum deranjat de burtica, sa faca un pic de kk si pt mine, pe olita..of, copilul meu perfect :iubire1: trebuia sa postez la capodopere :))

:)) :)) :)) >:D< :x

Sus

MesajScris: Sâm Aug 02, 2008 7:38 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat

dragelor, e cel mai haios subiect!

pana acum nu prea aveam cer scrie, ca Mateias nu are decat 5 luni si 3 saptamani, iar cu fetel am depasit perioada si credeti-ma ca timp de rememorat nu imi ramane.

acum sunt tare bucuroasa ca e prima noapte in care il las pe Matei fara pampers si de mult doream asta, dar tot nu gaseam solutia ideala pt protectie, mai ales ca eu dorm si cu el si cu Filothea in pat. Azi noapte l-am adormit in funduletul gol, pt ca asa sta aproape toata ziua si pur si simplu am uitat... Nu a facut pipi pana la 8 dimineata. Unde mai pui ca in timp ce se trezea de 8 ori si mai mult pe noapte in ultimele zile, nu s-a trezit decat la 3 si ceva si la 6 sa suga. e grrasun rau are 9,5 kg, si il deranjeaza scutecelul.
NU ma astept sa fie asa in fiecare noapte, dar noaptea trecuta imi da sperante. Am aflat de unde pot cumpara cearsafuri din acelea absorbante si acum voi da fuguta.

Succes, la comunicare!

si inca ceva - ne-am obisnuit amandoi sa zambim cand face pisu si acum ma anunta foarte dragut zambind si chiuind sau gemand intr-un anume fel.

Multumesc, Andreina pt cate am invatat datorita tie!

Sus

MesajScris: Sâm Aug 02, 2008 8:25 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat

diana, la noi functioneaza chiuveta (pt pishu). daca vrea sa faca, sta linistit sa-i zic "pishu", ba zice si el; daca nu vrea isi incordeaza picioarele si-l las in pace. stam mai prost cu comunicarea. inca mai caut sa descifrez eventuale semne prevestitoare.
cat despre facutul prin casa, am experienta. in sters. se mai intampla sa fug la baie cu produsul, in timpul asta mai face unul si nu rateaza ocazia de a-l moscoli pe jos. noroc ca imi spune inainte sa faca kk, dar uneori uita.
in momentul asta il atrage produsul, baga si mainile si picioarele in el. daca e in cada (solutia disperata pt kk), incepe sa picteze peretii.

Sus

MesajScris: Dum Aug 03, 2008 8:17 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat

uite, Gabriel nu a facut chestia asta niciodata. a avut o faza in care era interesat de eliminarile sale si facea pipi intentionat in locuri unde si putea observa bine (adica pe parchet, nu pe covor) si plesnea cu mana in pipi ... dar a fost o faza relativ scurta, dupa aceea nu l-a mai interesat si a inceput sa faca unde trebuie, adica la olita sau la toaleta mare.

daca imi baga mana in treaba mare, cred ca cedam nervos si lasam totul balta, ma faceam client fidel de scutece.

nici el nu a incercat, nici eu nu mi-am pus problema ca ar putea sa faca asa ceva. acum ca povestiti voi, imi dau seama ca asta ar fi limita suportabilitatii la mine ... cu alte cuvinte, orice pana la baga mana in caca. :D

desi nu am povestit niciodata ca ar fi scarbos sau nu stiu cum, l-am tratat exact asa cum este, o eliminare a corpului, resturi de mancare care au trecut prin burtica, locul lui e la "Itza" (olita) sau la "Ceuu" (WC) si cu asta basta interesul pentru caca.

Sus

MesajScris: Dum Aug 03, 2008 8:51 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat

a, mi-am amintit o chestie. cand am inceput sa-l las fara pampers ii spuneam sa-mi zica cand face pipi sau kk. asa ca..de aia imi tot spune el cand face si mi-l arata. doar i-am zis, nu? :)

acum studiaza pipi si e tare fericit cand iese...O :D

a, si noi la fel. mancarea se mesteca in gurita, o inghitim, coboara pe gat, ajunge in stomacel, care mesteca, mesteca, mesteca, opreste tot ce e bun, si ce nu e bun..afara! pipi si kk :)

Imagine

Sus

MesajScris: Dum Aug 03, 2008 10:30 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat

ohoho...eu l-am gasit de cateva ori manjit din cap pana-n picioare...e de ajuns sa nu fi pe faza cateva secunde...am noroc ca nu mi-e sila si nu simt dezgust, ma pufneste rasul cand il vad....si-l bag cu totul in cada...

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Lun Aug 04, 2008 12:01 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat

diana, mi-au dat lacrimile cand am citit cu caca la olita... da-i un :pupic1: din partea mea, e o dulceata de baiat!

eu va citesc si va adimir pentru rabdare, eu pana nu a stat pe olita nu l-am lasat fara pampers in casa decat in reprize scurte :D iar in somn abia de vreo luna e fara scutec. ce-i drept, eu stau in casa cu soacra, deci EC nu ar fi fost oricum o optiune fara acordul ei :D dar nu as fi avut rabdare sau putere sa stau atata vreme cu atentie maxima pe eliminarile lui, zau!

la capitolul faze amuzante... ma intreaba copilul intr-o dimineata de ce a facut el caca "in foima de piaia". iar eu nu pricepeam ce-i aia "piaia", pana m-am uitat in olita si am vazut... spirala @-) !!! si pe cuvant daca am stiut ce sa-i raspund la intrebare!

Imagine

http://educatiedetranzitie.blogspot.com/

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 291 mesaje ]  Du-te la pagina anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  următoarea

Ora este UTC + 2