attachmentparenting.ro/forum

Forumul romanesc de attachment parenting

Site Logo
Acum este Joi Sep 09, 2010 5:21 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 291 mesaje ]  Du-te la pagina anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  următoarea
Autor Mesaj
 MesajScris: Mar Iul 01, 2008 12:19 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat

Christa, pe saltea am o chestie tot pt pers in varsta de pus pe pat, acopera cam jumatate din saltea, e de unica folosinta.

si ce folositi voi acolo nu impiedica sa respire corpul, adica asa cum am descris eu mai sus? ciudat...
are cumva musama sub materialul ala si se poate baga in masina de spalat? ca am si una din aia prin casa, tot pentru jumate de saltea este dar am ezitat s-o folosesc, am zis ca are acelasi efect.

si... de ce ti-e frica nu scapi, nu?? :P

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Mar Iul 01, 2008 12:26 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat
colaboratoare

micky, nu stiu exact din ce e chestia aia, insa a mea e mare cat salteaua, suprafata cel putin se simte ca fiind din bumbac (dar cred ca are totusi ceva intre alea 2 straturi de bumbac, nu stiu exact) si se poate spala la 90 grade. Cam asa arata, nu am gasit una unde sa se vada toata salteaua:
asa
(se vede linkul?? adica se deschide imaginea? mda, nu se vedea, am pus altul ...)

Sus

MesajScris: Mar Iul 01, 2008 12:42 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat

nu :tristuc: , nu e asa
a ta pare flausata cred, a mea e mai subtire si mai... rigida.

dar nu stiu s-o caut pe goolgle (si mi-e si tare somn acum :oops: ).
mersi oricum...

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Mar Iul 01, 2008 12:46 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat
colaboratoare

sigur gasesti la magazinele care vand saltele asa ceva. sub e plastic, dar peste e ceva material absorbant si gros.
acum la noi, dupa spalari repetate, s-a cam rupt plasticul. dar noi, ca sa nu spalam prea mult, puneam oricum intre invelisul asta si cearsaf cearsafuri de-alea absorbante gen pampers.

cat de cald e la voi? esti sigura ca nu transpira oricum?

Sus

MesajScris: Mar Iul 01, 2008 1:04 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat

e cald rauuu :P mai ales noaptea, e zapuseala in camera
dar acum o luna nu era :D si saracutzu transpira la greu.

a, nici noi nu facem EC, caci cam lipseste comunicarea de ambele parti :tristuc: , insa matteo a cam luat problema in maini in sensul ca refuza scutecul la greu, cand iesim afara i-l pun doar cu distragerea atentiei.
in rest, prin casa fara si de ceva timp vad ca si noaptea vrea fara.

insa nu vrea sa auda de olita, WC, sau vreun ajutor din partea mea.

inca se elimina la intamplare prin casa, apoi se anunta zgomotos, se fuge dupa mop (daca e pishu) sau se aduce obiectul muncii in mana sa-l vada mama :D (mai si zice: to! adica: ia!)
si mama curata si se intreaba daca se vor termina cu bine toate astea (pentru sanatatea ei ... mintala >:) ).

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Mar Iul 01, 2008 3:52 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat
colaboratoare

pai mai lasa-l pe el o vreme sa comunice singur cu organismul lui. adica sa se prinda singur ce senzatii sunt cand vine pipi, sa-si cunoasca organismul dincolo de confortul pampersului (ma rog, cat e confort).
daca poti :D.
dar eu cred ca asta scurteaza mult din proces. adica cred ca delia a lungit-o cu facut pipi pe ea pana in momentul in care m-am obisnuit eu si nu m-am mai stresat de pipi facut pe ea. de-abia atunci a ramas ea singura cu vezica ei si lichidele ei si a inceput adevarata cunoastere.
stiu ca e greu...dar sper ca tu sa reusesti mai bine ca mine :).

Sus

MesajScris: Mar Iul 01, 2008 3:50 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat

micky, o paturica de lana izoleaza bine, nu prea lasa sa treaca umezeala, dar totusi absoarbe destul de bine. si exista si panatalonasi de lana, se pune un scutec de bumbac (din cele mari patrate impaturite in patru) si peste se imbraca acesti pantalonasi. pielea respira totusi mai bine decat prin plastic si nici patul nu se uda chiar asa de rau, desi se scurge totusi pipi.

pantalonasii de lana nu i-am incercat, dar paturica avem si e buna.

cat despre ...

Citat:
si mama curata si se intreaba daca se vor termina cu bine toate astea (pentru sanatatea ei ... mintala )

tine-o tot asa, mai da-i timp si o sa vezi cum la un moment dat o sa inceapa sa curga toate ...

noi suntem gata cu toata treaba, de vreo cateva saptamani nu mai avem deloc accidente (decat in somn uneori). mi-am auzit ca "Vezi, tot dupa 2 ani ai terminat!". da, dar fara "razboi" ;D .

Sus

MesajScris: Mar Iul 01, 2008 10:31 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat
colaboratoare

Flori scrie:
si o sa vezi cum la un moment dat o sa inceapa sa curga toate ...

si mai este cineva care a folosit tot asa o expresie pentru a linisti o mamica care se intreaba cum sa fie lucrurile uscate :D.

aha, am gasit

micky_creanga scrie:
revigorez un pic topicul :D
la dormitul noaptea gol intampin si eu probleme (nu ca in timpul zilei ar curge totul lin, dar parca problema asta e mai... problematica :P )

micky insasi :D.

nu va suparati pe mine, dar e amuzant un pic ;D

Sus

MesajScris: Dum Iul 06, 2008 10:15 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat

la noi, ieri a fost prima zi fara incidente...a facut numai la olita toata ziua, toata noaptea.... ;) azi am fost la iarba verde , la rau, si a facut pe patura...de, nu a avut olita copilul...si a mai tras un jet cat ne-am balacit....DAAAR a avut o prima zi fara incidente...si sunt tare mandra de el!!

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Joi Iul 17, 2008 1:35 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat

deci am lasat la o parte paturicile de unica folosinta, mi-am mai cumparat o chestie de protejat salteaua (tot mica am gasit si mi-ar mai trebui vreo 3) si m-am pus pe spalat cearsafuri, cam 2 schimburi pe zi :D .

in rest e bine, nu mai transpira si pun numai un cearsaf peste...
problema e ca mai scapa si pe salteaua lui taxo, care nu-i protejata :P

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Lun Iul 28, 2008 11:38 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat

noi am ajuns intr-o faza....habar n-am..ori e ultima..ori am gresit rau de tot. nu mai face absolut deloc in pat, nici cand se trezeste (am fost la mama 2 zile si a facut intr o noapte in pat si m am trezit in plansete groaznice si nu stiam despre ce i vorba. i am dat tz, a adormit la loc, si abia apoi m am prins ca facuse in pat), se tine destul de mult (daca il vad ca vrea sa faca afara si ii propun sa facem la pom sau sa l dezbrac, nu face si se tine..mult..mai face cam peste 1h), dar nu vrea sa faca deloc la oala sau pe wc.
acum cateva zile i am luat reductor. cand l-a vazut pe raft in carur, mi-a aratat ca kk, pipi. deci i-a fost f clar din prima ce si cum. am ajuns acasa, l-am pus pe wc, a zis si el kk pipi, l am pus si pe el, a facut un strop de pipi, apoi a cerut jos si a facut langa wc o ona de pipi.

stie extrem de clar pt ce e fiecare, la ce se foloseste, unde /ce/cu ce face tati/mami/buni/cateii/pisicile.....si se vede ca nu sunt lucruri repetate aiurea, ca sunt intelese, doar ca refuza orice propunere de a face pipi sau kk intr-un loc stabilit. si nici n-are initiativa :D.

deci..nu stiu..ori mai e un pic de tot....ori foarte mult. oricum, pusul pampersului e imposibil, am incerca azi sa iesim cu pampers ca era frig afara si m am gandit ca daca se uda (in 95% din cazuri nu o face, asteapta pana intram in casa, il dezbrac, si in 5 min face pe parchet) nu prea am schimburi,( trebuie sa-i innoiesc garderoba de toamna) si..sa incerc...nici o sansa.

si am momente de cadere, cand zic ca nu mai pot si ca totul e vina mea, mai bine nu l mai chinuiam si l lasam in pampers pana vara viitoare, apoi iar ca e vina mea ca nu l am lasat de vara trecuta, sau macar din toamna cand era vizibil interesat de ce facem noi in baie (si i am explicat de atunci, si sunt sigura ca a inteles inca de atunci)...... si mai sterg un pipi in timpul asta si zic ca mai e un pic, tre' sa pot....

a, uite ca mi-am amintit unde gasesc puterea sa o iau de la capat :D. face kk. in mijloc casei. si anunta KK! si eu ma duc, iau hartia, si pana nu-l sterg nu mai face, sta si mi-l arata cu degetul si imi tot striga kk, kk, kk. si dupa ce l am luat, eventual in drum spre wc, mai face unul. si iar kk, kk, kk...cam de 20 de ori. multi si mici , sa slabeasca mama cu drumurile pana la baie :D. of, asa drag imi e... :iubire1:

Imagine

Sus

MesajScris: Lun Iul 28, 2008 3:57 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat

20 de kakutzi multi si mici???
=)) =)) =))
ce distractie pe capul vostru :D !
poate il inveti sa-i numere :x

of, of, dragii de ei, cu eliminarea lor, cu neintelegerea noastra... normal ca dureaza mult si bine.
eu zic sa nu te mai gandesti, sa nu mai numeri, sa lasi olitza printre jucarii si intr-o zi, cand o sa se prinda si cum se dau chiloteii jos, o sa-l gasesti pe olitza, la pishu #.-S .
normal ca sfaturile sunt bune numai de dat la altii :D , stiti voi...

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Mar Iul 29, 2008 10:22 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat

numara....mor de dragul lui. cum face unul, v-am zis, kk, kk!!!!. si daca sunt doi (dintr-o mare intamplare, ca dupa ce-l face se ridica imediat), imi arata cu degetele ca sunt doi :D. ieri iar ne-a bagat o tura, eu si alex faceam drumuri la buda si ne intalneam la jumatatea drumului pasandu-ne hartia igienica :D. unul era la dus, unul la intors. radeam ca prostii amandoi, si d pe langa noi, evident, ca s-a prins ca e simpatic :)

ei, miky, eu nu astept sa-si dea chilotii jos (ca asta mai face) eu as fi fericita daca ar face si cu chilotii pe el. dar cum sa faca el atat kk intr-un loc? hmmm..cred ca mi-a venit o idee. ar trebui sa incerc o oala transparenta, ca am vazut ca e f interesat de cum se vede treaba. ma apuc sa caut....

Imagine

Sus

MesajScris: Mar Iul 29, 2008 1:53 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat

Babywunder Deluxe Clear Potty

Sus

MesajScris: Mar Iul 29, 2008 2:05 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat

Diana, da' esti puternica, nu gluma. Eu as fi cred cu nervii flenduri daca Matei ar fi facut asa cu kk in toata casa. Bravo pentru rezistenta! :imbratisare:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 291 mesaje ]  Du-te la pagina anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  următoarea

Ora este UTC + 2