attachmentparenting.ro/forum

Forumul romanesc de attachment parenting

Site Logo
Acum este Joi Sep 09, 2010 5:27 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 291 mesaje ]  Du-te la pagina anterioară  1 ... 16, 17, 18, 19, 20
Autor Mesaj
 MesajScris: Joi Feb 04, 2010 10:08 am        Subiectul mesajului: Re: faze de EC 
Neconectat

Si Vladut s-a mai intamplat sa ramana fara pampers la somn si, daca se uda, ramanea ud, fara ca sa se trezeasca, o data l-am prins exact cand facea pisu, niciun semn ca ar fi deranjat nu am vazut la el. Dormea linistit in timp ce facea pisu. Si la el se intampla in jurul orei 12 sa faca, dupa aia nu mai face pana dimineata.
Nu stiu cata legatura are asta cu purtatul pampersului pe timpul noptii, pentru ca eu am udat patul fara sa fi fost vreodata in pampers, iar Daria a incetat sa mai faca noaptea in pampers fiind. Ei i l-am scos dupa ce n-a mai facut pisu noaptea o perioda destul de lunga de timp. Am inteles ca poate fi vorba de maturizarea unei anumite glande, nu-mi amintesc acum denumirea exacta, care ar secreta un hormon antidiuretic, cu rol de a inhiba producerea de urina pe timpul noptii. La unii copii aceasta se maturizeaza mai greu, si ca nu ar tine neaparat de consumul de lichide seara. Ai mei consuma la fel lichide, ca fac competitie care bea mai multa apa si totusi, unu-i uscat noaptea, si unu nu...
Cat despre sacrificat noptile, Claudia, la mine nu-i problema, ca ma trezeste Daria de n-spe ori pe noapte, asa ca punerea lui Vlad pe olita nu s-ar numi o sacrificare a noptilor, doar ca ma gandesc daca are rost sa-l trezesc si sa-i tulbur somnul. Si pe mine ma trezea mama noaptea sa fac pisu, dar nu a ajutat.
Ananda ma gandeam sa facem ceva exercitii cu Vlad, din alea gen Keggels, ca din alea am facut si eu, doar ca mai tarziu, cand eram mai mare. Insa sa stii ca ar putea fi o idee s-o facem in joaca, cand face pisu, sa-i propun sa se tina, sub forma de joc.

Sus

MesajScris: Vin Feb 05, 2010 12:11 am        Subiectul mesajului: Re: faze de EC 
Neconectat

io ma refeream la patul ud, nu la deranjat Vladutu' din somn...no, io cand m-am prins cum si daca s-o pun pe Eliza la pisu, dormea pe umarul meu, deci n-o trezeam; iar pe Stefan il duceam la chiuveta, dar lua sanul daca voia. Siiiiiiii cu toate astea, dupa lungi perioade uscate, se mai varsa cate-un rau in pat, de nu stiam de unde sa iau accidentul si cum sa-l inteleg.
Kegel de joaca poate fi fain, eu am facut adolescenta fiind, cu alte teluri;)

si
Imagine

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 9:34 am        Subiectul mesajului: Re: faze de EC 
Neconectat

sarumana de incurajari! :imbratisare2: aseara Andrei imi zicea foarte serios "eu nici nu ma trezesc noaptea cand ma pune tati pe olita" (ceea ce e adevarat!) De fapt, cred ca nu aici ar trebui sa scriu si sa ma plang, ci la un subiect separat despre somn, pentru ca am din ce in ce mai mult senzatia ca acolo e problema :D Dar faptul ca nici altii nu dau "semne" in timp ce dorm ma face sa ma simt mai putin incompetenta :D Andrei asa era de mic, cand era treaz stiam imediat daca facea, in schim in somn nu schita nici un fel de "gest" de instiintare. Si cand citeam mesajele Andreinei pe forumuri - despre EC si cum sa-l practici la copiii foarte mici - mi se parea ca ori zice ea lucruri SF ori sunt eu foarte incapabila sa recunosc semnele la copilul meu :))

Cristina, daca ai facut exercitii Keggel si stii cum sunt cred ca nu ti-ar fi greu sa incerci cu el sub forma de joc. Si daca oricum te trezesti noaptea... poate e mai bine sa il lasi fara pampers - in felul asta nu mai e o diferenta intre noapte si zi, se simt si ei mai "responsabili" :D

Ma gandisem ca atunci cand se incalzeste sa-l las sa fa ca pe el si sa doarma ud cateva nopti, poate incepe sa simta, dar mi se pare cam drastica metoda... Oricum la noi treaba cu pus ceva de protectie in pat nu functioneaza, pur si simplu face crize daca incerc sa pun aleza sau ceva. Si imi zice foarte raspicat: "Eu nu sunt de acord!" Dupa care trage de aleza pana o scoate de sub el. :)

Imagine

http://educatiedetranzitie.blogspot.com/

Sus

MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 9:49 am        Subiectul mesajului: Re: faze de EC 
Neconectat

Exista, la Ikea, cearceafuri cu elastic care au partea dinspre saltea din plastic, cauciuc ceva de genul. Sunt impermeabile, cel putin teoretic, cum la noi copilul nu se sesiza pana dimineata trecea umezeala prin ele. Sunt destul de scumpe, aprox 150 RON daca imi amintesc bine, partea care se vede arata ca un prosop foarte fin. Stiu ca nu e bine sa ii pacalim dar daca totusi...ma gandesc ca este o solutie de compromis. A, da eu peste ele pun un cearceaf obisnuit deci nu se vad. Problema este ca le gasesti greu in rafturile alea de la Ikea, trebuie sa te uiti atent. Am uitat sa zic ca noi o folosim pe pat mare, dublu.

Sus

MesajScris: Joi Iun 24, 2010 1:57 pm        Subiectul mesajului: Re: faze de EC 
Neconectat

A trecut un an.

In toamna si iarna am mai folosit pampersi, in special in timpul iesirilor, noaptea sau cand ramaneam in pana de pantalonasi.

Cand au venit caldurile, am renuntat la pampersi. Ocazional mai folosim chilotei training, de obicei noaptea, pentru ca uneori, cand e prea somnoros, riposteaza si nu vrea la olita.

Accidente mai avem, cele mai multe in casa, in camerele noastre de sus, toate legate de lipsa mea de disponibilitate. Cum n-avem covoare, ii place sa vada lichidul pe podea si sa aduca o carpa sa stearga.

Afara sau in vizite se tine cu orele. Am mereu la mine 2-3 schimburi, dar rar le folosesc. Accepta usor sa faca in iarba, chiar o arata din cand in cand cand vrea sa faca pipi. Stie si ca in casa ne facem nevoile la baie si uneori se duce singurel si deschide usa. Cel mai frecvent semnal e, insa, cand se opreste brusc din ce face si vine in brate la mine. Nu-mi zice nimic, dar sta un timp si, daca nu-s pe faza si nu-l intreb de pipi, pleaca si face pe el. Apoi, cand il schimb, are o privire de parca mi-ar zice “noh, eu am vrut sa-ti zic, dar nu m-ai bagat in seama” :)

Pentru caca are un loc preferat: cortul cu jucarii. Cand merge acolo si se joaca linistit, asta-i motivul, asa ca ma prezint cu olita. Singurele accidente de caca (foarte rare, insa) sunt atunci cand nu suntem acasa. Nu accepta sa faca decat pe el sau la olita lui.

Consider incheiat acest capitol din evolutia noastra. Scopul nu era ca el sa spuna clar ce vrea, ci ca eu sa invat felul in care el comunica. Sunt multumita si el pare la fel.

http://madimih.blogspot.com/

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Joi Iun 24, 2010 7:10 pm        Subiectul mesajului: Re: faze de EC 
Neconectat

si noi, si noi! :D
dealtfel tocmai ti-am povestit pe blog.

am scapat de pampers cam cu o luna in urma si, daca e sa fac si eu calculul, tot cam 1 an ne-a luat ca sa se intample asta (ca am inceput cand avea 8 luni si "am terminat-o" la 1 an si 8 luni.).
daca as fi fost mai consecventa, cred ca n-ar fi durat mai mult de 6, maaaxim 8 luni, insa fazele in care ea refuza categoric sa mai faca la olita dupa perioade bune (zile, saptamani la rand) in care numai si numai la olita elimina, m-au determinat s-o inchilotez iute cu pampers si s-o las sa-si vada de mustele ei. uneori chiar n-aveam sa-i dau rabdare.
insa de data asta i-am scos pampersul fie ce-o fi (se intampla cam cu o luna in urma). in primele 2 zile a facut pe ea la greu (desi nu de fiecare data), dupa care a acceptat instant olita. tot in primele 2-3 zile, afara s-a tinut cu orele, dupa care s-a dezinhibat usor usor si ulterior a inceput sa faca si "la iarba verde".
dupa nici prima saptamana fara pampers afara si in casa, m-am convins ca pot incerca sa scot si pampersul din timpul somnului. n-a facut deloc pe ea, nici macar nu se trezea. abia dupa ce a dat caldura peste noi a inceput sa se trezeasca noaptea 1 data, cel mult de 2 ori ca sa bea apa si sa faca "pish". ea trage de mine sa ma trezeasca s-o asez la olita, ca altfel... :D
ideea e ca acum cere ea de fiecare data (inainte ii ceream eu), vad ca ii este extraordinar de sila sa faca-n chilot/ pantalon (mai ales kk - aci m-am prins, ca s-a mai intamplat sa spuna ca face partz si defapt sa fie maslina, dupa care sa anunte scarbita, uneori chiar cu ochii-n lacrimi, ca-i treaba palpabila :)) . si iute la olita, sa termine.. ).
iar eu bineinteles ca ma simt usurata .

neeext!

Sus
 Profil E-mail  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 291 mesaje ]  Du-te la pagina anterioară  1 ... 16, 17, 18, 19, 20

Ora este UTC + 2