attachmentparenting.ro/forum

Forumul romanesc de attachment parenting

Site Logo
Acum este Joi Sep 09, 2010 5:45 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 27 mesaje ]  Du-te la pagina anterioară  1, 2
Autor Mesaj
 MesajScris: Sâm Iun 19, 2010 11:25 am        Subiectul mesajului: Re: scutece refolosibile 
Neconectat

Mia scrie:
Mira, exact aceleasi scutece mi le-am luat eu de pe ebay... set de 10 cu 28 euro (incluse taxele). A durat aproape o luna livrarea lor pentru ca am prins sarbatorile (in mod normal ajung in 2 sapt).
Eu sunt incantata. Nu am luat hartie din aia pentru ca am tot amanat momentul. Voi achizitiona din Spania... Oricum, chiar si fara hartie, se curata foarte usor. :-*

cum dumnezeu asa ieftine??? :o poti sa-mi dai link exact? ca nu stiu ce=i cu ebay--ul asta :>

"Iubeste si dupa aceea fa ce vrei" (Sfantul Augustin)

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Sâm Iun 19, 2010 8:20 pm        Subiectul mesajului: Re: scutece refolosibile 
Neconectat

Eu am avut asta http://www.kushies.com/Catalogue-new/di ... ra-fr.html pt. flacaul meu cel mic...am inceput pe la 5 luni, caci atunci am aterizat aici si am renuntat din pricina de miros si de sot care nu suporta mirosul...e drept el le spala, la mana caci nu suporta sa le lase sa se adune ca sa fac de o juma' de masina.

Poate ca in mod normal ar fii mers mai bine, insa aici, cu temperaturile enorme mirosurile se propaga rapid, asa ca am renunta si am recurs la jetabile.
I-am vandut pe ebay cuiva din Italia. :)

Acum suntem "curati" ziua si la siesta, mai purtam noaptea, insa nu cred ca va mai dura mult caci se cere sa faca . La noi a fost direct toaleta fara etapa olita.

Imagine

Sus

MesajScris: Sâm Iun 19, 2010 8:56 pm        Subiectul mesajului: Re: scutece refolosibile 
Neconectat

ce bine era de te nimerream cand le-ai vandut :P

si eu sunt constienta ca daca le cumpar trebuie sa le spal la mana. in primul rand nu-mi permit asa multe incat sa umplu o masina de spalat, in al 2-lea vara, cum spui tu, mirosul se propaga rapid. cat a fost canicula imi mirosea numai a kk incontinuu, desi scoteam scutecul afara cum o schimbam :o

nu mi-am dat seama cat costa, ma duc sa cercetez mai atent linkul :) ms :)

"Iubeste si dupa aceea fa ce vrei" (Sfantul Augustin)

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Sâm Iun 19, 2010 9:22 pm        Subiectul mesajului: Re: scutece refolosibile 
Neconectat

A fost o intreaga istorie sa ii cumpar. Am gasit o oferta buna la Walmart in USA, pe net. Am cumparat 10 o talie si 5 alta talie parca si hartie si insert am rugat o amica sa le pot livra la ea acasa si apoi ea mi le-a livrat aici. Si asa a fost super convenabil ca pret de cat pretul practicat in Europa acum 2 ani la acest tip de scutec.

Imagine

Sus

MesajScris: Dum Iun 20, 2010 12:46 pm        Subiectul mesajului: Re: scutece refolosibile 
Neconectat

Mira, caut link si iti arat.
Stiu ca sunt si cu livrare pe Italia (acolo ai soacra, daca retin eu bine), la acelasi pret. Numai ca trebuie sa cauti pe ebay in italiana... Gasisem cred ca in timp ce cautam cu madi, nu mai retin exact... Insa nu am salvat pe nicaieri linkul ala.
Mie mi se par ok. Imediat ce il schimb, le clatesc cu apa (eventual si un pic de gel de dus pt copii ca ajung mai repede la el prin baie in caz de kk ) si apoi le las in lighenas. Miros nu este... si la 2 zile oricum pun la spalat. Eu de ceva vreme spal si la comun hainele noastre cu ale lui David. Evit sosete si lenjeria intima, dar tricouri bag la comun fara retineri.

http://cgi.ebay.es/10-PANALES-LAVABLES- ... 53e1b0c26d

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Dum Iun 20, 2010 3:53 pm        Subiectul mesajului: Re: scutece refolosibile 
Neconectat

si noi folosim refolosibile, pe langa Ec..ne-am luat pop-in tot de la greenbaby (setul de 10) - dar mai mult le-am folosit in prima luna, dupa care am devenit mai seriosi cu ec si am folosit doar inserturile de bumbac (fara chilotelul impermeabil), ca sa previn "accidentele" de pipi..puneam insertul de bumbac ca si un chilotel si il prindeam sub body sau sub chilotelul simplu de bumbac, fara nimic special, stateau fara probleme.am luat si prefolds bambino mio si bummies, folosite tot asa...desi ne-am achizitionat diverse marimi de chilotei impermeabili si hartie speciala, stau in dulap nefolosite...mi se parea o bariera psihologica in Ec sa pun un chilotel impermeabil, era foarte usor sa ii desfac body-ul cand ma anunta si sa ii trag scutecelul si sa il pun sa faca...daca aveam si chilotel impermeabil parca nu mai traduceam eu bine semnalele...prefolds-urile mi se par cele mai utile ca si scutece refolosibile - sunt mult mai ieftine si poti sa iti permiti sa cumperi mai multe (6 buc aprox 60 de lei)..cu spalatul nu ne stresam, o data la 2 zile tot merge masina de spalat cu hainitele lui si i le spal impreuna cu celelalte haine, cu detergent bio din nuci indiene. Daca chiar nu vrei sa dai multi bani, poti sa iti faci tu inserturi de bumbac - decupezi niste prosoape de bumbac mai groase sub forma de scutecel, le dublezi (cosi pe margini si gata - ai obtinut niste inserturi perfecte).si daca tii neaparat sa iti iei si chilotel impermeabil, gasesti la preturi bune aici http://www.eco-baby.ro/Scutece_Ecologic ... ectie.html - nu cred sa ai nevoie de mai mult de 2 bucati pt o marime.

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Lun Iun 21, 2010 10:18 am        Subiectul mesajului: Re: scutece refolosibile 
Neconectat

La mothercare sunt destule astfel de oferte si pe amazon.co.uk poate chiar mai ieftin.

Imagine

Sus

MesajScris: Vin Iul 02, 2010 2:49 pm        Subiectul mesajului: Re: scutece refolosibile 
Neconectat

sursuret este, dragele mele, ce as fi fost eu de citeam inainte de prima nastere despre AP si EC; ne-am vazut live ieri si sunt incantata
de cand bb se sprijina si pe picioare merita sa folosesti chilotei, cu sau fara umplutura in ei si sa schimbi des. Ma bucur mult ca sunteti multe interesate de EC, pe vremuri eram ucenica Andreinei, impreuna cu o mamica Flori din Germania. N-avema la indemana refolosibile in romania, am facut din polar+bumbac, dar trecea prea mult; am incercat sa fol scutece de finet impaturite din dreptunghi in triunghi cu pliuri intre picioare, tinut pe copil de pantalonasii aferenti. Erau buni, nu trecea mult si totusi vedeam ce se intampla.
Va imbratisez, mamici de bebelusi mici

si
Imagine

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Sâm Iul 03, 2010 10:28 pm        Subiectul mesajului: Re: scutece refolosibile 
Neconectat

Noi mergem mult acum pe chilotei normali. Si la plimbare mai punem cate un BravoWrap. Uneori. de multi ori direct pantalonasii scurti. Sau aia de trening lungi si schimburi in ruscacel.
E fascinant ca fiecare plimbare e tot mai lunga si tot mai lipsita de pisulici. :)

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Lun Iul 05, 2010 9:02 am        Subiectul mesajului: Re: scutece refolosibile 
Neconectat

ma bucur mult Mia, seamana mult cu experienta noastra cu Stefan... de fapt si cu Eliza de dupa 11 luni/1 an
va >:D<

si
Imagine

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Joi Iul 08, 2010 3:39 pm        Subiectul mesajului: Re: scutece refolosibile 
Neconectat

Si eu folosesc scutece refolosibile. Am luat doi chiloti impermeabili si prefoldurile le-am facut eu la masina din finet. Eu le-am facut dintr-o singura bucata si le impaturesc ca asa se usuca cel mai repede. Cand sunt mai multe straturi cusute unul peste altul dureaza mult uscarea.
Am incercat si EC, dar am observat ca fetita mea de 3 luni face de cel putin 15 ori pe zi pipi, asa ca mi se pare foarte greu sa realizez ceva acum... si intr-adevar pana dau jos pantaloni, chiloti impermeabili, si tot la o parte dureaza. Cred ca o sa incerc mai incolo sau cand se face mai cald si o pot lasa in fundul gol. Apropo, voi cand tineti bebei in fundul gol cu ce protejati sub ei? Si de la ce varsta ati inceput EC?

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Joi Iul 08, 2010 8:57 pm        Subiectul mesajului: Re: scutece refolosibile 
Neconectat

AnkaG scrie:
Si eu folosesc scutece refolosibile. Am luat doi chiloti impermeabili si prefoldurile le-am facut eu la masina din finet. Eu le-am facut dintr-o singura bucata si le impaturesc ca asa se usuca cel mai repede. Cand sunt mai multe straturi cusute unul peste altul dureaza mult uscarea.
Am incercat si EC, dar am observat ca fetita mea de 3 luni face de cel putin 15 ori pe zi pipi, asa ca mi se pare foarte greu sa realizez ceva acum... si intr-adevar pana dau jos pantaloni, chiloti impermeabili, si tot la o parte dureaza. Cred ca o sa incerc mai incolo sau cand se face mai cald si o pot lasa in fundul gol. Apropo, voi cand tineti bebei in fundul gol cu ce protejati sub ei? Si de la ce varsta ati inceput EC?

ai dreptate, ia destul de mult timp sa faci EC cu un bb mic, ca face de o gramada de ori..de multe ori ma anunta si imi spuneam "n-are cum sa faca acum, ca doar acu 10 minute a facut..." si el facea totusi iar...ca sa am acces mai usor prindeam doar prefoldul pt protectie sub body, fara chilot impermeabil si cand ma anunta desfaceam capsele si il puneam sa faca intr-un capacel! :)) ..lenea mea, ca nu il dezbracam de tot (cu fetitele e alta poveste, ca nu poti cu capacelul ;) ), doar puneam capacelul si facea acolo...asa ratam chestiile colorate, el ma anunta, eu "pish pish in capacel' si el pleosc!ma rog,,am inceput de la 2-3 saptamani si de la 4 luni il tineam deasupra olitei ca sa prind si coloratele...acuma de cand e mai maricel sta doar in chilotei de bumbac in casa, unele le prindem, altele aterizeaza pe covor, parchet, gresie...dar vorba aia, un pic de pipi de bebelus n-a omorat pe nimeni...si covorul oricum necesita demult o spalare, macar acum vom avea motiv in plus.

Sus
 Profil E-mail  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 27 mesaje ]  Du-te la pagina anterioară  1, 2

Ora este UTC + 2