vanilla_baby
si incep cu a reda un pasaj din netiquette
3. Discuţiile sunt acceptate cât timp se înscriu în termeni respectuoşi. Confruntarea de opinii este întotdeauna o sursă de îmbogăţire interioară reciprocă, însă confruntarea a două persoane nu mai reprezintă o modalitate constructivă de cunoaştere. Astfel, rog toţi participanţii la discuţii să se adreseze respectuos interlocutorilor, asta însemnând a fi dispuşi să-şi asculte interlocutorul chiar dacă nu este în mod neapărat de acord cu opiniile sale, cu nevoile şi sentimentele sale, să evite judecăţile de valoare impuse ca universale şi să propună, deci nu să impună, propriul punct de vedere.
e exact ceea ce n-a facut dupa ce de mult prea multe ori ii explicasem eu continuam sa-i spun ca ma irita interventiile ei in sfera alimentara, interventii in care facea mai in toate toate apologia carnii, in special dieta paleo se stie ca sunt vegetariana, dar niciodata pe acest forum nu-mi rezulta sa fi facut apologia legumei sau sa enunt adevaruri absolute "vegetarianismul e cea mai sanatoasa modalitate de alimentare si a fi omnivor e crima pentru sanatatea unei persoane", fapt pe care ea l-a facut si nu as vrea sa fiu nevoita sa revin cu quote
am intervenit in privat si i-am cerut sa inceteze cu toate aceste interventii, mi-a spus ca-i limitez libertatea de exprimare o fi, pe acest forum da, i-o limitez, dar la modul general eu nu pot chiar vroind sa limitez libartatea personala a nimanui poate sa se exprime cat se poate de liber pe alte forumuri
i-am explicat ca eu nu cred in toate balariile (dupa mine) expuse de ea, cum ca dieta paleo e cea mai sanatoasa si am rugat-o sa nu transforme forumul care nu are o tematica unica, specifica (dieta) in camp de confruntari pe tema alimentatiei, suprematiei unei diete asupra celeilalte
a enuntat foarte multe in sfera alimentatiei cu nota de adevar, aducand, facand avertismente diverselor mame, sugerand ca in afara acestor provedimente alimentare/de suplinire copilul va avea de suferit (vezi si fara vitamina D in suplimente unde "nu se creste mare si sanatos fara") eu nu am timp ca sa intervin punctual la fiecare introducere de a ei, nu am timp sa intervin punctual in astfel in discutii de unde continuam, iarasi, sa-i cer sa se retraga
toata acesta situatie continua sa degenereze, ii comunicam clar, concis ca ma irita interventiile sale, atat pe forum cat si in privat, iar ea continua sa-mi serveasca "cat ma distrez cu interventiile tale"
eh, aici s-a terminat cu distractia
ar fi putut chiar sa continue in timp, daca observam din partea ei un moment de reflexie foarte probail la cum ma cunosc ma obligam sa o tolerez doar pentru a-mi demonstra ca pot sa fiu nobila, cu sentimente inalte dar cand cineva continua sa ma sfideze in timp ce eu ii spun, comunic "ma deranjeaza mult astfel de raportari la mine" apoi solutia cea de mai bun simt pentru mine, persoana fara inclinatii masochiste e sa stau departe de cei care imi provoaca suferinta
acum, eu de pe acest forum nu vreau sa plec, ma gandeam si la asta, sa o las pe ea aici, pentru ca eu cu vanilla in aceasi casa e imposibil sa stau, azi am facut pana si eritema dupa mesajul ei la psiholog nu-mi permit sa merg pentru mai grele, pentru vanilla chiar nu merg am incercat in toate manierele la indemana mea, n-am reusit, ma declar incapabila, declar un faliment al meu, asta e!
dar acum vreau sa raman pe acest forum pe care eu l-am visat, gandit, pentru care am muncit si mi-am sacrificat familia, inclusiv copiii da, asta era, nu ma simteam capabila sa continui sa-mi sacrific familia, copiii pentru a face salturi mortale pentru a fi diplomatica cu ea am fost directa, a devenit sfidanta s-a terminat as minti daca as spune din pacate nu stiu, poate vanilla nu cunoaste exact istoria acestui forum, cum spuneam l-am gandit, visat, am adunat in jurul meu zeci de persoane cu care colaboram, am inceract sa aduc unul langa alta persoane aparent incompatibile, mediam neintelegeri pana la 2 noaptea si ma trezeam la cinci dimineata, e intr-un fel copilul meu si a-l lasa acum nu pot, a trai impreuna cu ea nu mai puteam deci am taiat craca
mai intai am deschis grup pe yahoo, dupa am apelat la christa ca ma depasea cam orice era pe linie tehnica, christa a preluat toata partea tehnica si impreuna am a/sudat pentru acest forum
cam atat... pe parcurs daca mai aveti neintelegeri sunt aici
p.s. candva adana mi-a spus asa: cand cineva iti spune "ma ranesti" chiar daca ai dreptate te opresti eu candva am ranit-o pe adana si nu intelegeam unde si de ce, si a facut un apel la mine in favoarea ei pe linia a ceea ce simteam pentru ea, mi-e draga, mult draga abia atunci am inteles si m-am retras, am renuntat la adevarul meu acelasi apel il facusem eu la vanilla, se pare ca ea nu ma iubea suficient de mult