allamarine scrie:
Asa...azi l-a apucat pe D. harnicia si-a dat cu matura prin calculator; el zice c-a dezinstalat niste fonturi din Corel si-atat, cert e ca de-atunci nu mai merge Mozilla. Nici macar reinstalata
asa ca acuma functionam cu Opera (hate it; de IE nici nu mai zic).
Încearcă
Chrome; eu îl folosesc cu succes de vreun an de zile. O vreme am mers în paralel, adică foloseam şi Firefox şi Chrome, da' de vreo lună-două am cam renunţat la vulpiţă.
allamarine scrie:
Vreau Mozilla inapoi (si mai cu seama bookmarksurile, e a doua oara in cateva luni cand le pierd
(stiu, nimic mai bun decat agenda si pixu', ma pun pe treaba).
Sau poţi încerca
delicious, ca variantă alternativă la copaci tăiaţi
. Are avantajul că de pe orice computer (conectat la Internet) îţi poţi accesa contul (cum ar veni,
bookmark-urile salvate acolo); şi-n plus poţi ataşa câte etichete vrei la fiecare
bookmark, ceea ce-ncepe să fie folositor din momentul în care ai mai multe
bookmark-uri salvate decât ceşci de cafea băute pe zi
). Şi cred că există şi
plug-in-uri care integrează serviciul în Firefox/Chrome sub formă de
toolbar adiţional, sau ceva opţiuni suplimentare în meniul contextual (ăla de apare la clic-dreapta). Nu mai ştiu prea bine, căci am renunţat la a-l mai folosi de-o vreme. (Beau multe cafele pe zi
...)
Şi Chrome are ceva similar de salvat
bookmark-uri „de la mama lui” (adicătelea nu trebuie să mai instalezi nimic suplimentar), doar că pentru a-l folosi va trebui să foloseşti şi
iGoogle, adicătelea să-ţi creezi un cont pe Google (gmail.com) în caz că nu ai, şi să te autentifici în timp ce foloseşti navigatorul (al'fel n-ar avea de un' să ştie Chrome, sireacu', cu cine să asocieze
boomark-urile salvate). Diferenţa e că nu poţi ataşa etichete, în schimb e totul integrat în interfaţa grafică (i.e. în meniul/
toolbar-ul cu
bookmarks al aplicaţiei) şi nu trebuie să mai gestionezi un cont separat pe delicious sau ceva similar. (Bine, asta dacă ai deja un cont iGoogle, că dacă nu ai e fix indiferent unde creezi unul nou...)
O chestie drăguţă e că bookmark-urile salvate via Chrome se sincronizează pe mai multe computere, cu condiţia ca pe toate computerele să foloseşti Chrome şi să fi autentificat cu acelaşi cont iGoogle. Da' asta e un
feature care prinde bine doar dacă foloseşti în mod uzual mai multe computere (cum fac eu, job - home), dacă nu, cred că-ţi va fi cvasi-indiferent.
allamarine scrie:
Asta-i una. A doua e cu calculatorul. De o vreme face niste figuri (merge de parca-i melc) si el si cdromul, care nu mai vrea sa scrie cduri si nici sa ne arate filme de pe ele (adica ne arata, da' sunetul e distorsionat; daca vreau sa vad poze de pe cd, distorsioneaza sunetul la winamp sau tv sau ce mai merge pe calculator). Io ce-i fac, in afara ca-l dau de pamant si iau un Mac cu-n sistem de operare normal? (vise, taica!). Il scanam destul de des, incercam sa nu-l umplem cu prostii, avem si-un de-ala de cauta spyware si alte ware-uri si degeaba
Cum sa ma mai mir ca ma loveste depresia...
Dac-ar fi să ghicesc, aş zice că
cd drive-ul (ăla-n care bagi cd-ul ca să-l foloseşti) e pe ducă; nu e chiar „mort”, dar dă suficiente rateuri pentru a încetini rata de citire/scriere de pe cd şi, în consecinţă, a-i da de lucru procesorului (i.e. căci, nu-i aşa?, în loc să facă 10 citiri scurte pentru o imagine, va face 50, din care 40 sunt eşuate), care procesor fiind acum ocupat cu mânăritul cd-ului are ceva mai puţin timp disponibil pentru redat mp3-uri via WinAmp sau cine ştie ce altceva mai are de lucru în paralel. Dar, ce zic eu aci e
„a wild guess”, aşa că nu e deloc sigur că chiar asta e problema. (Dacă, totuşi, computerul se comportă similar cu cum îl ştiai până acum atunci când
nu foloseşti cd-ul, atunci e destul de probabil că acolo e buba.)
Mac-urile-s mai bune, dar şi mai scumpe. Şi eu vreau cam de multişor să-mi iau unul, şi până la urmă tot cu Dell-uri mă aleg
...