attachmentparenting.ro/forum

Forumul romanesc de attachment parenting

Site Logo

Acum este Vin Mar 29, 2024 1:00 pm

Ora este UTC+02:00 UTC+2




Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ] 
Autor Mesaj
 MesajScris: Vin Mar 21, 2008 9:59 am        Subiectul mesajului: mazare galbena 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 12:36 pm
Mesaje: 2783
Site web: http://atasatlasanulmamei.blogspot.com/;http://www.nocirc.org/centers/centers.php
Localitate: Bucuresti
D. e mare amator de mazare.I-am luat, mai demult,de la plafar, mazare galbena care a zacut in dulap din lipsa de idei (ale mele!).Acum am dat peste ea si nu stiu cum sa o prepar.Inaine o amestecam cu alte legume, la aparatul cu aburi.Dar mai vreau si alte idei.

:)

_________________
Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Mar 21, 2008 10:13 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mie Ian 23, 2008 11:03 pm
Mesaje: 3512
Localitate: St. Mard, France
mazare galbena, mazare galbena...ma tot gindesc ce-o fi....cum arata?
(ca eu am o chestie....o leguma de tipul acesta, ca mazarea, doar ca e uscata precum fasolea si galbuie-crem la culoare, pois chiches)


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Mar 21, 2008 11:15 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 12:36 pm
Mesaje: 2783
Site web: http://atasatlasanulmamei.blogspot.com/;http://www.nocirc.org/centers/centers.php
Localitate: Bucuresti
Asa arata:

Imagine
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/

_________________
Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Mar 21, 2008 11:18 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mie Ian 23, 2008 11:03 pm
Mesaje: 3512
Localitate: St. Mard, France
ah, ok...ar semana oarecum cu ce am eu, dar nu sint sigura
din pois chiches eu fac hummus


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Mar 21, 2008 1:02 pm        Subiectul mesajului: Re: mazare galbena 
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 4:33 pm
Mesaje: 2362
Site web: http://www.sling.ro, www.poarta-ma.blogspot.com
Localitate: bucuresti
rox scrie:
....care a zacut in dulap din lipsa de idei (ale mele!).Acum am dat peste ea si nu stiu cum sa o prepar....
sigur nu vb de mine? taman ce ma uitam prin dulap si am dat peste niste orez brun si niste mei :|

_________________
Poarta-ma!

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Mar 21, 2008 2:59 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Mar 04, 2008 11:25 am
Mesaje: 132
Site web: http://allynews.blogspot.com/
Yahoo Messenger: mayaerin
Localitate: Hong Kong
Diana de unde ai luat orez brun? Eu am luat odata congelat( arroz nero zicea) ca sa descopar ca era dat cu nu-stiu-ce pt culoare, ca el era orez alb de fapt.

De mazare galbena n-am auzit pana acum. Vezi ce gust are si poate o mai poti amesteca cu ceva- niste sos de rosii, marar. Sau o poti face in piure, cu diverse alte legume.


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Mar 21, 2008 3:34 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat

Membru din: Joi Ian 24, 2008 3:50 pm
Mesaje: 424
Localitate: Cluj-Napoca
Si eu am orez brun in dulap care asteapta....o reteta de la voi. Cine stie, sa scrie una (la retete, evident)

_________________
Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Lun Iun 02, 2008 12:14 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Joi Ian 24, 2008 5:18 pm
Mesaje: 82
Yahoo Messenger: munteole@yahoo.com
Localitate: Chisinau
Rox mazarea (si cea galbena si cea de culoare verde) la noi se numeste "mazare uscata" o preparam dupa principiul fasolei, deci o punem la inmuiat (eu o pun de cu seara ca sa fiarba mai repede ziua) si o fierbem in 1-2 ore maxim pina ajunge la consistenta unui pireu, la fierbere se pun boabe de piper negru, frunza de dafin.
Acest pireu poate fi consumat deja in calitate de garnitura, sau dupa cum e obiceiul pe la noi, se caleste ceapa in ulei, se pune mazarea si ceva apa, daca mazarea e prea densa si ceva condimente, dupa care la fel se serveste in calitate de garnitura.
Calin o adora si eu si sotul la fel, plus ca e si gustoasa.

Si eram sa uit, din acest pireu fiert se mai prepara si supa de mazare, se face dupa principiul unei supe obisnuite, insa pireul se adauga spre sfirsit, este supa mea preferata si la gradinite (pe timpul meu cel putin) era preferata tutoror copiilor :D

_________________
Calin
Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Lun Iun 02, 2008 12:20 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 12:36 pm
Mesaje: 2783
Site web: http://atasatlasanulmamei.blogspot.com/;http://www.nocirc.org/centers/centers.php
Localitate: Bucuresti
Vio :pupic:
Voi incerca cat de curand.
Multam!

_________________
Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Lun Iun 02, 2008 1:01 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Joi Ian 24, 2008 5:18 pm
Mesaje: 82
Yahoo Messenger: munteole@yahoo.com
Localitate: Chisinau
Rox cu placere sa aveti pofta mare si sper sa va placa :imbratisare: :pupic:

_________________
Calin

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Lun Iun 16, 2008 9:22 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat

Membru din: Lun Ian 21, 2008 7:24 pm
Mesaje: 700
si eu fac mazare galbena, destul de des. fierbe mai repede decat fasolea. poti folosi aceleasi retete ca la fasole. mie-mi iese fasole frecata, dar mai finuta si mai rapida si fara... :oops:
vio hrisca cu ce merge? usturoi, dafin, cimbru... ceva carne? de care? in camin stiu ca faceau fetele de la chisinau

_________________
Imagine
Imagine
http://piticiculipici.blogspot.com/


Sus
   
 
 MesajScris: Joi Iun 19, 2008 10:58 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Joi Ian 24, 2008 5:18 pm
Mesaje: 82
Yahoo Messenger: munteole@yahoo.com
Localitate: Chisinau
Ralus hrisca merge cu de toate ;D :P
Iar la modul serios iti spun cum o prepar eu: se toaca ceapa fin, se pune putin ulei in ceaun, dupa care ceapa si se lasa se se inabuse putin.
Dupa care se adauga 1 unitate de hrisca, in clipa urmatoare se pun 2 unitati de apa si la foc mic se fierbe.
Din condimente se adauga boabe de piper negru, 1 frunza de dafin, sare optional.
In acest mod poate fi servita in calitate de garnirtura la diverse sosuri din carne, legume si de asemeni se foloseste la noi in calitate de terci cu lapte, insa asa mai rarut ca mai mult seamana cu o supita.
Poti pune carnea si inainte hriscai cind abia calesti ceapa, o lasi sa se inabuse si cind e gata pe jumatate carnea se aduga hrisca caci ea se prepara repede.
Importanta este respectarea proportiei 1 unit. hrisca la 2 unit. apa, caci astfel ea isi pastreaza forma, nu este lipicioasa si mult mai gustoasa. Indeosebi e buna cind in lcoul apei se pune bulion de gaina B-) :P

Daca mai cunosti ceva recete de la noi imi poti spune, te ajut cu placere.
Hrisca e un aliment frecvent pe mesele noastre 8-| (m-am saturat deja de ea :oops: )

_________________
Calin

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Joi Iun 19, 2008 1:44 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat

Membru din: Lun Ian 21, 2008 7:05 pm
Mesaje: 1264
Yahoo Messenger: creangacorina
Localitate: Tortona (AL) Italia
Da, Vio, dar e si super sanatoasa, nu?
;D

_________________
Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Joi Iun 19, 2008 4:20 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Joi Ian 24, 2008 5:18 pm
Mesaje: 82
Yahoo Messenger: munteole@yahoo.com
Localitate: Chisinau
Micky ai dreptate, dar am mincat atita hrisca primele 3 luni dupa nastere, incit nu mai ochi sa o vad, nici nu o mai maninc, insa Calin si sotul o papa bine ;D

_________________
Calin

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Sep 21, 2012 6:08 pm        Subiectul mesajului: Re: mazare galbena 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Sâm Mar 27, 2010 7:41 pm
Mesaje: 2495
Localitate: pe frontul de vest:)
eu a descoperit-o di intamplare la plafar acum cateva luni si am facut cat mai simplu posibil, pateu. foarte bun, de altfel, am pus tin minte, marar, ca mi se parea mie ca cere imperativ galbenul din mazare verdele mararului :D\

eeeeiii, dar de cand am descoperi curry (pe care l-am ignorat ca toanta de ani de zile, orice reteta vedeam cu el o saream pt ca...nu-mi place numele :)) O:-) zaluda, ce mai!!) pot spune ca am descoperit in acelasi timp un nou gust in bucatarie, gust de care-s fascinata! in piureul/pateul asta imi pare ca merge de vis!

bine ca am reactivat subiectul, asa am aflat si eu cum se face hrisca si de ce imi iesea mie papalita...normal, ca foloseam raportul de la orez, 3 parti de apa O:-)

_________________
Imagine
http://jurnaldespreiubire.blogspot.com/


Sus
   
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ] 

Ora este UTC+02:00 UTC+2


Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România