attachmentparenting.ro/forum

Forumul romanesc de attachment parenting

Site Logo

Acum este Vin Mar 29, 2024 7:56 am

Ora este UTC+02:00 UTC+2




Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 45 mesaje ] 
Autor Mesaj
 MesajScris: Sâm Mar 15, 2008 11:28 pm        Subiectul mesajului: Biscuiti 
Neconectat
colaboratoare
Avatar utilizator

Membru din: Mie Ian 23, 2008 5:30 pm
Mesaje: 1719
Site web: http://www.christa-und-oliver.de
1. Pesmeti fara zahar
500 g faina
1 ou
180 g unt
6 linguri apa
1/2 pachetel praf de copt
1 praf de sare (sub un an se poate renunta la sare)

Se face din toate cele pregatite o coca pe planseta. Se framanta bine pana se deprinde usor de pe planseta. Se imparte aluatul in 2-3 bucati, se intinde fiecare subtire. Se taie cu paharul rotunduri. Se inteapa la intervale egale cu furculita sau se preseaza pe ei usor cu razatoarea gaurele. Se aseaza pesmetii pe tava unsa si se coc incet, sa ramana de culoare deschisa.

Asta-i teoria din cartea de bucate. Acum partea practica.
1. 500 g faina mi s-au parut enorm, asa ca am ales sa fac din jumatate de cantitate. Am luat faina tip 550, nu cea "normala" 405 parca.
2. Cum oul nu se poate injumatati, l-am pus intreg, in schimb apa am avut nevoie de mai mult de 3 linguri. Nu pot spune exact cat, ca am pus dupa ochi, pana a avut aluatul consistenta necesara, dar posibil sa fi fost 4-5 linguri.
3. I-am copt cam 10 minute la 150 grade, apoi am redus la 140 grade si i-am mai lasat vreo 7-8 minute. Cred ca i-as fi putut lasa si tot timpul la 150 grade, dar am vrut "sa ramana de culoare deschisa". :)
4. Cand i-am facut la mama eram cu cartea de bucate in fata si i-a si intepat cu furculita, azi dimineata eram nauca, mi-am facut doar cateva notite pe un bilet (imprimanta tocmai nu mergea), si am uitat sa ii "ciuruiesc", dar sunt ok si asa.
5. Eu nu am uns tava ci am pus hartie de copt pe ea.
6. Mona adora aluatul necopt. 8-| Dar si biscuitii copti ii plac. ;)

2. Biscuiti rotunzi
250 g faina
75 g zahar
150 g unt
1 albus

Se amesteca toate la un loc, se face o coca, se intinde o foaie de un deget grosime si se taie rotunduri cu un paharel. Se pun in tava unsa si apoi se coc.

Si aici partea practica:
1. Pe astia nu i-am facut decat o singura data impreuna cu mama (stiti voi, mama-mpunge si eu trag). Atunci am facut reteta cu cantitatile din carte, tot cu faina tip 550 ca si pe ceilalti, si zahar am folosit zahar brun, insa mi-au fost prea dulci ca sa ii ofer Monei. Asa ca maine, cand ii fac din nou, am de gand sa reduc cantitatea la 50 g, si eventual data viitoare la 25 g.
2. Pe astia i-am copt la 160 grade, dar ochiometric, oricum, parca tot in jur de 15-17 minute.

_________________
Mona, *13.07.2006


Sus
   
 
 MesajScris: Lun Mar 17, 2008 11:03 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 12:36 pm
Mesaje: 2783
Site web: http://atasatlasanulmamei.blogspot.com/;http://www.nocirc.org/centers/centers.php
Localitate: Bucuresti
A doua reteta de biscuiti am incercat-o si eu!
Au iesit tare buni!Data viitoare pun si niste nuca, migdale etc in ei.
Asa au aratat:
Imagine
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/
Multam, Christa!

rox

_________________
Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Lun Iun 02, 2008 1:15 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Mar Ian 22, 2008 5:30 pm
Mesaje: 2386
Site web: http://www.taraluihabarnam.blogspot.com
Yahoo Messenger: verdeorizontal
Localitate: Baia Mare
Da' niste biscuiti asa, mai pentru amarati, fara gluten, fara nimic...nu stiti? Ca eu tocmai am avut un esec rasunator in bucatarie, am vrut sa-i fac din cerealele ei (orez) si-a iesit o...chestie platita si nicicum :D

_________________
Imagine
93
la drum


Sus
   
 
 MesajScris: Lun Iun 02, 2008 5:41 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 4:33 pm
Mesaje: 2362
Site web: http://www.sling.ro, www.poarta-ma.blogspot.com
Localitate: bucuresti
mai simpli nu, dar unii ffff buni, de fapt cookies, sunt astia
Imagine

si reteta aici
http://www.robertsplace.ca/recipes/fruitnutcookies.htm

eu fac cantitatile la jumate si ies muuulti tare, fac cateva zile la rand. buuuuni de tot

_________________
Poarta-ma!

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Dum Iun 08, 2008 9:10 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat
colaboratoare
Avatar utilizator

Membru din: Mie Ian 23, 2008 5:30 pm
Mesaje: 1719
Site web: http://www.christa-und-oliver.de
Biscuiti de alac

400 g faina de alac
250 g unt
150 g zahar de trestie
250 g alune sau migdale macinate
20 g scortisoara
10 g cuisoare
o priza de sare
2 oua

Se face un aluat din toate ingredientele, apoi se lasa cel putin 30 minute la frigider. Se intinde o foaie de cca. 4 mm, se taie cu formele si se coc 12-15 minute la 190 grade.

Biscuitii astia ii facuse candva cumnata-mea cand au venit ei la socrii, si mi s-au parut cam sfaramiciosi. Nu mai stiu cat timp avea Mona, inca chiar nu aveam de gand sa ii dau, dar a luat unul in mana si pana sa i-l iau il bagase in gura si se sfaramase acolo. >:)

Inca ma gandesc cu ce as putea inlocui alunele/migdalele, ca ma gandesc ca de la alea se fac si mai sfaramiciosi.

_________________
Mona, *13.07.2006


Sus
   
 
 MesajScris: Mar Iun 10, 2008 12:28 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat
colaboratoare
Avatar utilizator

Membru din: Mie Ian 23, 2008 5:30 pm
Mesaje: 1719
Site web: http://www.christa-und-oliver.de
Deci i-am facut si pe astia, dar am transformat reteta. Am pus doar 100 g de zahar asa, pentru prima incercare. Dar pentru cine nu stie, mentionez ca zaharul asta de trestie (si e zahar integral, ca mai e si zahar de trestie simplu, care e mai mult prelucrat decat cel integral, doar panela n-am gasit la noi ;() nu e asa dulce ca cel rafinat, deci cine nu gaseste zahar de trestie, recomand max. 50 g de zahar rafinat.
Cum ziceam, vroiam sa renunt la alune/migdale, dar cand am inceput sa fac aluatul inca nu stiam cu ce sa le inlocuiesc. Pana la sfarsit mi-a venit o idee: fulgi de ovaz! Ii luasem sa fac alti biscuiti cu ei, dar inca nu i-am folosit, asa ca am "inaugurat" acum punga. Nu i-am cantarit, i-am pus asa, ochiometric. 20 g scortisoara e fffffffff. mult, ieri am vazut ca in cutia pe care o am sunt 30 g cand e plina, eu am pus poate vreo 7 g, si se simte puternic. La cuisoare am renuntat, ca nu ma omor dupa ele.

Ne plac, si mie, si Monei. ;)

_________________
Mona, *13.07.2006


Sus
   
 
 MesajScris: Mar Ian 27, 2009 3:39 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat

Membru din: Joi Ian 24, 2008 3:50 pm
Mesaje: 424
Localitate: Cluj-Napoca
Am facut biscuitii rotunzi , reteta Christei, dar ma pus niste bicarbonat in eu (mi-era frica ca nu vor fi pufosi ci tari beton). Si-s excelenti (am pus nuca si seminte susan la sugestia lui Rox.))

_________________
Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Mar Ian 27, 2009 9:25 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat

Membru din: Vin Ian 25, 2008 10:13 pm
Mesaje: 607
Yahoo Messenger: lorina_sandu
Localitate: Brasov
apropo de bicarbonat: cat de ok este sa-l folosim pt noi si pentru pui? (deci chiar nu stiu si am gasit o placinta tare buna, am facut-o ...i-am dat si puiului, dar am ramas cu ceva intrebari si a-si face-o mai des - placinta, desigur)

_________________
Imagine
Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Mie Ian 28, 2009 12:32 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Lun Mai 19, 2008 10:52 pm
Mesaje: 450
Localitate: Bucuresti
Stie cineva niste biscuiti fara unt? Radu nu mananca inca lactate...


Sus
   
 
 MesajScris: Mie Ian 28, 2009 12:30 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat
moderatoare
Avatar utilizator

Membru din: Vin Ian 18, 2008 11:25 am
Mesaje: 8177
io, uite aici
fara unt si fara gluten, din faina de legume, buniiiiiii!!!!!!!!!!!! :D


Uika scrie:
apropo de bicarbonat: cat de ok este sa-l folosim pt noi si pentru pui? (deci chiar nu stiu si am gasit o placinta tare buna, am facut-o ...i-am dat si puiului, dar am ramas cu ceva intrebari si a-si face-o mai des - placinta, desigur)


cica e ok, nu am gasit ceva alarmant referitor la uzul bicarbonatului de sodiu in alimentatie
dar ca tre' gasita o masura si aici :D

_________________
Imagine

Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Mie Ian 28, 2009 10:42 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat
colaboratoare
Avatar utilizator

Membru din: Mie Ian 23, 2008 5:30 pm
Mesaje: 1719
Site web: http://www.christa-und-oliver.de
Leeloo scrie:
Radu nu mananca inca lactate...

Amu nu vreau sa te conving de nimic, dar ai un anume motiv pentru care nu ii dai (inca)?

_________________
Mona, *13.07.2006


Sus
   
 
 MesajScris: Mie Ian 28, 2009 10:54 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Lun Mai 19, 2008 10:52 pm
Mesaje: 450
Localitate: Bucuresti
Gazzella, arata bine de tot, multumesc.

Christa, el a avut o usoara alergie la proteina din laptele de vaca (manifestata pe la 4 luni cu niste scaune cu mult mucus si sanguinolente, intr-o perioada in care alaptam si mancam foarte multe lactate). Dupa intarcare a avut formula hipoalergenica de lapte, iar cand am incercat sa-i dau iaurt si branzica de casa a facut imediat diaree. Acum tocmai a trecut pe formula normala integral, dupa cateva luni in care i-am introdus gradual, foarte lent, laptele asta normal amestecat cu cel hipoalergenic.) Daca maream cantitatea prea repede, facea un fel de dermatita atopica (pete aspre si rosiatice in obraji).
N-am de ce sa ma grabesc cu lactatele, calcemia lui e ok si toate experientele de pana acum m-au invatat ca e nevoie de multa rabdare.


Sus
   
 
 MesajScris: Joi Ian 29, 2009 12:16 am        Subiectul mesajului:  
Neconectat

Membru din: Vin Ian 18, 2008 4:45 pm
Mesaje: 1169
Yahoo Messenger: neacsu_ac
Localitate: Cluj Napoca
christa ce-i "alac"?
gazzella, noi pe-aici nu gasim faina de naut :(( desi naut folosim mult boabe.

_________________
Claudia,
mamica pentru
Imagine
si
Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Joi Ian 29, 2009 4:47 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat
colaboratoare
Avatar utilizator

Membru din: Mie Ian 23, 2008 5:30 pm
Mesaje: 1719
Site web: http://www.christa-und-oliver.de
Leloo, inteleg, dar una e iaurtul sau branza (desi chiar se spune ca iaurtul e mai bine suportat decat alte lactate, ceea ce se pare ca in cazul vostru n-a fost valabil), si alta e o reteta de 2 tavi de biscuiti in care pui ceva unt. ;-) Asta pentru cazul cand nu gasesti faina de naut pentru reteta gazzellei. ;-)

Claudia scrie:
christa ce-i "alac"?

alac=Dinkel :D

Dom'le, alac e cuvant romanesc, cum sa iti explic altfel? :)
Citat:
ALÁC s.n. Specie de grâu foarte rezistentă, cu un singur bob în spiculeţ, care se cultivă în regiunile muntoase (Triticum monococcum). — Cf. magh. a l a k o r.
Sursa: DEX '98


Cat despre faina de naut, Ralu' a gasit ieri asta: http://www.naturalia.ro/catalog/product ... 23d19f75ab

_________________
Mona, *13.07.2006


Sus
   
 
 MesajScris: Sâm Noi 14, 2009 9:05 pm        Subiectul mesajului:  
Neconectat

Membru din: Vin Ian 18, 2008 1:20 pm
Mesaje: 2090
Yahoo Messenger: alinapaula_petrescu@yahoo.com
Localitate: Bratislava
un blog minunat, merita rasfoit pe indelete...dar sa incepem cu biscuitii

http://invatsagatesc.blogspot.com/search/label/Biscuiti

_________________
mama de 3 feti frumosi

David (11 mai 2004), Toma (20 ian 2007) si Alex (27 ian 2011)


Sus
   
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 45 mesaje ] 

Ora este UTC+02:00 UTC+2


Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România