attachmentparenting.ro/forum

Forumul romanesc de attachment parenting

Site Logo

Acum este Vin Mar 29, 2024 7:21 am

Ora este UTC+02:00 UTC+2




Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 45 mesaje ] 
Autor Mesaj
 MesajScris: Lun Feb 01, 2010 3:42 pm        Subiectul mesajului: Re: Biscuiti 
Neconectat
colaboratoare
Avatar utilizator

Membru din: Mie Ian 23, 2008 5:30 pm
Mesaje: 1719
Site web: http://www.christa-und-oliver.de
Teodora, nu mai stiu cum arata faina, ca n-am mai facut de mult biscuitii, insa cereala se cheama cf. dictionarului épeautre, sarrasin e altceva, e doar o pseudocereala, conform wikipediei nemtesti. :P

_________________
Mona, *13.07.2006


Sus
   
 
 MesajScris: Lun Feb 01, 2010 3:51 pm        Subiectul mesajului: Re: Biscuiti 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mie Ian 23, 2008 11:03 pm
Mesaje: 3512
Localitate: St. Mard, France
aha....mai bine
si épeautre am acasa :D chiar zilele trecute am facut piinea jumate épeautre, jumate faina alba
iar sarrasin e tot o specie de griu, in traducere mot-à mot ar fi "griul negru"
na, nu ma mai scot cu termenii si traducerile #.-S

_________________
Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Lun Feb 01, 2010 4:03 pm        Subiectul mesajului: Re: Biscuiti 
Neconectat
colaboratoare
Avatar utilizator

Membru din: Mie Ian 23, 2008 5:30 pm
Mesaje: 1719
Site web: http://www.christa-und-oliver.de
Nu e grau ma, crede-ma. Weizen e grau si asta se cheama Buchweizen, deci seamana numele, dar la Wikipedia scrie explicit ca nu e inrudit cu graul, ci cu rabarbarul/rubarba (Rheum rhabarbarum) si inca ceva ce nu stiu cum se cheama in romana, Rumex acetosa.

_________________
Mona, *13.07.2006


Sus
   
 
 MesajScris: Lun Feb 01, 2010 4:12 pm        Subiectul mesajului: Re: Biscuiti 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mie Ian 23, 2008 11:03 pm
Mesaje: 3512
Localitate: St. Mard, France
:D
ei, atita-i, il folosesc in retetele frantuzesti si nu-mi mai bat capul cu tradusul =)) ramine ca-i bogat in proteine ;)
na, ma apuc apoi de cautat mai pe indelete si pentru épeautre...oricum, macar cu unul m-am luminat , gasit alacul =)) merci :)

_________________
Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Lun Feb 01, 2010 4:43 pm        Subiectul mesajului: Re: Biscuiti 
Neconectat

Membru din: Vin Ian 18, 2008 1:20 pm
Mesaje: 2090
Yahoo Messenger: alinapaula_petrescu@yahoo.com
Localitate: Bratislava
alacul eu nu stiam exact ce e...
http://ro.wikipedia.org/wiki/Alac
http://www.ecolife.ro/articole/alimenta ... pelta.html

sarrasin, folosesc si eu, este faina de hrisca (grano saraceno in italiana, desi nu i grau)
http://ro.wikipedia.org/wiki/Hri%C5%9Fc%C4%83
http://retete-vegane.blogspot.com/2009/ ... risca.html
eu am facut paine si lipii, dar dupa o ora mi se intareste rau de tot, ori o incalzesc un pic la microunde ori o arunc..

si daca tot am cautat ca sa le deosebesc mai bine, pun si secara
http://ro.wikipedia.org/wiki/Secar%C4%83

_________________
mama de 3 feti frumosi

David (11 mai 2004), Toma (20 ian 2007) si Alex (27 ian 2011)


Sus
   
 
 MesajScris: Lun Feb 01, 2010 4:48 pm        Subiectul mesajului: Re: Biscuiti 
Neconectat

Membru din: Vin Ian 18, 2008 1:20 pm
Mesaje: 2090
Yahoo Messenger: alinapaula_petrescu@yahoo.com
Localitate: Bratislava
a, ce i épeautre? in ro

alac este épelé? google translate asa zice
secara- seigle

am cautat
http://fr.wikipedia.org/wiki/%C3%89peautre
L'épeautre est considéré par certains auteurs comme une sous-espèce du blé tendre (Triticum aestivum) sous le nom de Triticum aestivum L. subsp. spelta (L.) Thell. L’épeautre est aussi appelé « grand épeautre » par opposition au « petit épeautre » ou engrain, autre espèce de céréale rustique du genre Triticum.

Triticum aestivum adik graul comun din Ro
http://www.revista-ferma.ro/articole-te ... vum-l.html

=))

_________________
mama de 3 feti frumosi

David (11 mai 2004), Toma (20 ian 2007) si Alex (27 ian 2011)


Ultima oară modificat Lun Feb 01, 2010 4:53 pm de către alinutza, modificat 1 dată în total.

Sus
   
 
 MesajScris: Lun Feb 01, 2010 4:51 pm        Subiectul mesajului: Re: Biscuiti 
Neconectat
colaboratoare
Avatar utilizator

Membru din: Mie Ian 23, 2008 5:30 pm
Mesaje: 1719
Site web: http://www.christa-und-oliver.de
alinutza scrie:
a, ce i épeautre? in ro

Alac. :D

_________________
Mona, *13.07.2006


Sus
   
 
 MesajScris: Lun Feb 01, 2010 4:53 pm        Subiectul mesajului: Re: Biscuiti 
Neconectat
colaboratoare
Avatar utilizator

Membru din: Mie Ian 23, 2008 5:30 pm
Mesaje: 1719
Site web: http://www.christa-und-oliver.de
alinutza scrie:
sarrasin, folosesc si eu, este faina de hrisca (grano saraceno in italiana, desi nu i grau)


Asta ii tot explicam Teodorei. :D Hrisca, ai dreptate, acum ca zici mi-am amintit si eu ca mai cautasem candva. :>

_________________
Mona, *13.07.2006


Sus
   
 
 MesajScris: Lun Feb 01, 2010 5:00 pm        Subiectul mesajului: Re: Biscuiti 
Neconectat

Membru din: Vin Ian 18, 2008 1:20 pm
Mesaje: 2090
Yahoo Messenger: alinapaula_petrescu@yahoo.com
Localitate: Bratislava
cu alacul :ranjet1:
alac este Triticum monococcum

Alacul (Triticum monococcum) e o specie de grâu cultivat încă din timpuri preistorice. Este o cereală păioasă din familia gramineelor. Are un singur bob în spiculeţ, învelit strâns în palee. În România nu este cultivat decât pe suprafeţe restrânse, în Munţii Apuseni.[1] Denumirea de alac a fost atribuită şi altor grâne cu bobul îmbrăcat (ex. Triticum spelta). Alacul se mai numeşte şi "țénchi" [2]

Triticum monococcum in franceza cica e http://fr.wikipedia.org/wiki/Engrain
deci alac egal engrain ? :))

dupa 3 min
alac egal engrain egal petit épeautre

daca nu scrie petit e doar grau obisnuit?
oricum, ce culoare are faina de alac?

_________________
mama de 3 feti frumosi

David (11 mai 2004), Toma (20 ian 2007) si Alex (27 ian 2011)


Sus
   
 
 MesajScris: Lun Feb 01, 2010 5:08 pm        Subiectul mesajului: Re: Biscuiti 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mie Ian 23, 2008 11:03 pm
Mesaje: 3512
Localitate: St. Mard, France
na, ca v-am stirnit =)) cu speciile de griu si negriu
alinutza, eu ziceam, cu sarrasin is delicioase galettes, lipii cred ca le zici tu
numai ca la mine n-au o ora :ranjet1: fac numai cit mincam, ca si clatitele si multe altele
piine cu sarrasin n-am incercat... cu épeautre s-a mentinut bine cam doua zile

_________________
Imagine

Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Lun Feb 01, 2010 6:14 pm        Subiectul mesajului: Re: Biscuiti 
Neconectat
colaboratoare
Avatar utilizator

Membru din: Mie Ian 23, 2008 5:30 pm
Mesaje: 1719
Site web: http://www.christa-und-oliver.de
alinutza scrie:
Denumirea de alac a fost atribuită şi altor grâne cu bobul îmbrăcat (ex. Triticum spelta).


Asta e alacul "meu" si mi-e lene sa merg jos sa vad ce culoare are faina. :D

_________________
Mona, *13.07.2006


Sus
   
 
 MesajScris: Joi Mar 04, 2010 6:55 am        Subiectul mesajului: Re: Biscuiti 
Neconectat

Membru din: Vin Ian 25, 2008 10:13 pm
Mesaje: 607
Yahoo Messenger: lorina_sandu
Localitate: Brasov
Biscuiti cu fulgi de ovaz

1pachet unt moale
1/2 cana zahar
1cana zahar brun
2oua
1plic zahar vanilat
1/2 lingurita bicarbonat
1lingurita sare
1,25 cana faina
3cani fulgi ovaz
1cana miez de nici maruntite

Se formeaza un aluat, care se ia cu mana (niste cocoloaie/bile moi) si se arunca pe hartia de copt din tava (cand se coc se aplatizeaza si se rotunjesc). Se coc la foc mic/mediu cam 15-20minute.

Partea practica:
-eu fac din jumatate si imi iese o tava de aragaz
-fulgii de ovaz din magazinele naturiste de regula sunt cam mari si duri; am gasit in Plus unii mai marunti putin si ies biscuitii foarte faini cu fulgi mai marunti.
-zahar desigur pun mai putin, dupa gust; nu am avut zahar brun si am pus miere chiar

_________________
Imagine
Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Noi 05, 2010 4:47 pm        Subiectul mesajului: Re: Biscuiti 
Neconectat

Membru din: Joi Noi 04, 2010 1:04 pm
Mesaje: 39
Site web: http://dezordineacuvintelor.blogspot.com/
Localitate: Ploiesti
Eu am o reteta de biscuiti imbunatatita fata de originalul gasit in cartea "Copilul vegetarian"(am gasit-o pe blogul unei mamici cu ceva timp in urma), ies gustosi si foarte satiosi, Natalia mea ii roade cu pofta mai degraba pentru consistenta si scarpinatul gingiilor (suspectez insa ca ajung firimituri si in copil).
La ochi:
-125 g faina de ovaz
-50 g faina de mei
-50 g faina de orz
-3-4 linguri ulei de masline
-o banana coapta pasata (sau alta fructa coapta dulce, merge si cu mango sau papaya)
-2-3 linguri de magiun de prune fara zahar

Daca iese prea moale mai adaug faina de ovaz, nu intind foaie, modelez in mana biscuiti rotunzi si ii pun la copt la foc mediu (180-200) pe hartie de copt, 20-30 de minute.

Sunt fragezi cat sunt proaspeti, dar se intaresc a doua zi destul de rau, asa ca ii bag 1-2 minute la steamer inainte sa-i dau Nataliei.

Imagine

_________________
Imagine

http://dezordineacuvintelor.blogspot.com/


Sus
   
 
 MesajScris: Vin Dec 03, 2010 9:27 pm        Subiectul mesajului: Re: Biscuiti 
Neconectat

Membru din: Mar Oct 19, 2010 11:03 pm
Mesaje: 280
Localitate: Constanta
Am venit si eu pe aici la invitatia Christei sa pun o reteta extraordinara pe care am facut-o in seara asta. Cautam de mult timp o reteta de biscuiti de casa fara zahar pt Diana care e mare amatoare de tot ce e comestibil, iar biscuitii sunt pe primul plan. Cantitatile luati-le cu aproximatie ca mai ales faina eu o pun direct din punga. Nu am putut niciodata sa urmez o reteta exact asa cum era scrisa, iar aceasta reteta e luata de pe net si modificata in proportie de 80% de mine dupa necesitatile proprii. :P

-200 gr unt, un pachet de unt 80% grasime
-o jumatate de cana de amidon de porumb (100 grame oare?)
-miere exact aceeasi cantitate cat amidon...adica se masoara in aceeasi cana (in reteta originala in loc de miere era zahar pudra)
- zahar vanilat 2 pachetele
- 2 linguri de ulei de cocos
- faina aproximativ 3 sau 4 cani... pana se ingroasa coca astfel incat sa fie framantata cu mana si sa poata fi intinsa cu mana
La sfarsit se separa cu formele de plastic si se pun pe hartia de copt. Eu am facut braduleti, stelute, floricele. O sa fac poze sa le pun pe aici daca ma descurc.
Nu va suparati ca n-am cantitatile exacte dar in mod sigur voi repeta reteta zilele astea si daca va intereseaza am sa revin cu informatii mai clare si cu...poze.

_________________
Imagine


Sus
   
 
 MesajScris: Mie Dec 08, 2010 6:01 pm        Subiectul mesajului: Re: Biscuiti 
Neconectat

Membru din: Lun Ian 21, 2008 7:24 pm
Mesaje: 700
si tu ma bagi la "musai"

_________________
Imagine
Imagine
http://piticiculipici.blogspot.com/


Sus
   
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 45 mesaje ] 

Ora este UTC+02:00 UTC+2


Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România