No hai ca vin acum si eu cu noi cunostinte.
Amoga, cer scuze. Eram destul de sceptica in privinta e-readerelor.
Am tableta (Nexus). Merge bine, am pus si cateva carti pe ea, insa zic din start: e obositoare pt ochi. E super buna de navigat pe intenet, jucat. Insa stat si citit, mai greu. Te invarti un pic sa-ti schimbi pozitia si-ti da becul in ecran, nu vezi bine, plus luminozitatea e prea mare desi am setat pt cititor sa o puna la minim.
Asa ca am zis ca hai s-o fac si pe asta si sa-mi iau un reader cu eInk. Nu e Kindle, e Nook. Am cautat inainte pe la librariile romanesti care-s formatele mai intalnite pt cartile scrise in romana si nr. pt Kindle a fost destul de mic comparativ cu EPUB-urile.
Oricum, concluzia e ca e diferenta ca de la cer la pamant intre o tableta si un ereader din asta. E ca si cum ai avea o foaie in fata acoperita de un strat f subtire de geam. Nimic obositor, culoarea foii e naturala. Fontul idem. Basca mai poti mari fontul daca nu vezi bine.
Amu ma lupt sa gasesc carti in romana. Am facut ceva conversii de pdf-uri cu calibra, insa nu e chiar succes 100%. Cumva se termina randul din pdf pe la mijlocul randului din ereader si incepe rand nou. Nu e deranjant, insa nu e perfectiune
. Am "Mandrie si prejudecata" in engleza sosita chiar cu readerul si se vede diferenta intre o conversie de asta de-a mea si epub.ul venit. Urmeaza sa cumpar ceva de pe elefant sa vad exact care-i treaba. Dar in paralel am inceput sa citesc si in engleza, doar-doar imi voi dezvolta vocabularul si voi ajunge sa citesc si asa ceva. Ma 'nerveaza ca nu pot deschide in spate un browser cu un dictionar englez-roman. Adica pot, insa sunt prea multi pasi care trebuie facuti de fiecare data, cel putin pe dispozitivul asta. E un dictionar explicativ incorporat, insa e in engleza. Ajuta si ala.
Deci pentru cele care se descurca sa citeasca intr-o limba de circulatie internationala chiar nu ar fi pb. Si e usor, e mic, se tine bine in mana... mai bine ca o tableta. Nu te baraie ca ai mail, ca messengerul caraie, ca hai ca mai joc un joculet din asta, ca hai sa vad ce-i pe stiri, hai sa ma uit si pe AP, etc
Urmeaza sa-i iau si o coperta, dar inca tre' sa ma obisnuiesc cu ideea