Conţinutul în vitamina C al unor alimente

Autoare: Christa Tabara

Pentru a spulbera mitul că sucul de portocale ar fi o sursă importantă de vitamina C, publicăm conţinutul în vitamina C al unor alimente.

Alimentul Conţinutul de vitamina C în mg/100 g
Frunza proaspătă de pătrunjel 166,0
Ardei roşu proaspăt 140,0
Ardei verde proaspăt 139,0
Fenicul proaspăt 93,0
Conopidă proaspătă 73,0
Kiwi proaspăt 71
Căpşună proaspătă 65
Gulie proaspătă 64
Conopidă proaspăt fiartă 61,1
Portocală proaspătă 50
Varză de Bruxelles proaspăt fiartă 47,3
Fenicul proaspăt fiert 46,8
Grapefruit proaspăt 44,0
Gulie proaspăt fiartă 40,95
Coacăze roşii proaspete 36,0
Suc de portocale 30,9
Păpădie proaspătă 30,0
Afină proaspătă 30,0
Clementină proaspătă 30,0
Ridiche proaspătă 29,0
Spanac fiert 29,0
Suc de lămâie 28,1

Sursa: Interaktives/Lebensmittelsuche

Comentarii/discuţii pe marginea subiectului


© attachmentparenting.ro



  1 vizitator este online
  4 afisari în luna aceasta
  11 afisari în luna trecuta
  3376 afisari din 17.01.2008.