Alimentaţia sănătoasă

Este acesta singurul mod de a ne "răsfăţa" copiii?

"Cum se face că iepuraşul de Paşte nu ne aduce lucruri bune, precum broccoli şi morcovi?" - Jared LeDuc (5 ani) Se pare că nu întâmplător copiii se îmbolnăvesc mai des...  continuare ›

Conţinutul în vitamina C al unor alimente

Pentru a spulbera mitul că sucul de portocale ar fi o sursă importantă de vitamina C, publicăm conţinutul în vitamina C al unor...  continuare ›

Fructele, aşa cum nu se cunosc

Conţinutul fructelor: apă: 80-90% (cu excepţia fructelor seci) pură şi necontaminată, avand în structura ei substanţe biologic active zaharuri (glucoză şi fructoză). Acestea...  continuare ›

Fierul şi alimentele care îl conţin

Fierul este important pentru metabolismul şi creşterea ale aproape tuturor formelor de viaţă pe pământ. Adultul sănătos are 2-5 g fier, care în majoritate e legat...  continuare ›

Tendinţa de a determina un copil să mănânce

Atitudinea cu care un părinte, în general mama, asistă sau controlează alimentaţia copilului, e deseori sursă de conflicte şi tensiuni care pot să degenereze în obiceiuri...  continuare ›

Consumul de sare, corelat cu consumul de lichide zaharoase

Reducerea cantităţii de sare consumată de către copii ar putea determina scăderea consumului de lichide îndulcite, reducându-se astfel riscul obezităţii, hipertensiunii şi...  continuare ›

Alergia la proteinele de lapte şi ouă poate fi învinsă

Elaborând un riguros protocol de desensibilizare alimentară faţă de proteinele laptelui si ale oului, o echipă medicală aparţinând Clinicii Pediatrice a Universităţii din...  continuare ›


© attachmentparenting.ro



  2 vizitatori sunt online
  41 afisari în luna aceasta
  75 afisari în luna trecuta
  16146 afisari din 17.01.2008.