Antrenamentul la toalet─â (elimination communication): o abordare orientat─â c─âtre copil

Autor: T. Berry Brazelton M.D.

Tradus de Andra Raluca Mirescu

În cadrul acestui studiu au fost luate în considerare rezultatele antrenamentului la toalet─â a 1 170 de copii, date colectate pe parcursul a peste 10 ani de practic─â pediatric─â. Metoda prezentat─â subliniaz─â interesul ┼či complian┼úa copilului în dobândirea unui control autonom. Acesta s-a instituit la aproximativ 2 ani si a depins de preg─âtirea fiziologic─â ┼či psihologic─â a fiec─ârui copil.

Succesul ini┼úial a fost ob┼úinut simultan, atât pentru mersul la oli┼ú─â cât ┼či pentru controlul urin─ârii, în 79.5% dintre cazuri, în 12.3% doar pentru folosirea oli┼úei si în 8.2% din cazuri exclusiv pentru controlul urin─ârii. Aceast─â prim─â realizare a fost atins─â la o medie de vârst─â de 27.7 luni. Antrenamentul la toalet─â de pe timpul zilei s-a încheiat între vârstele de 2 si 2 ani jum─âtate în 80.7% dintre cazurile urm─ârite în grup. Vârsta medie pentru antrenamentul din timpul zilei a fost de 28.5 luni.; nu s-au remarcat diferen┼úe considerabile între b─âie┼úei si feti┼úe; primii n─âscu┼úi au fost cu 1.2 luni mai înce┼úi decât fra┼úii lor. Antrenamentul din timpul nop┼úii s-a finalizat în jurul vârstei de 3 ani în 80.3% dintre cazuri. Vârsta medie pentru încheierea antrenametului a fost de 33.3 luni. B─âie┼úilor le-a trebuit cu 2.46 luni mai mult pentru încheierea antrenamentului. Primii n─âscu┼úi au avut o întârziere de 1.7 luni în încheierea antrenamentului în compara┼úie cu ceilalti fra┼úi ai lor.

Dintre copiii care au avut dificult─â┼úi cronice în acest domeniu, 76 (6.5%) erau înc─â neantrena┼úi la vârsta de 4 ani si 16 (1.4%) înc─â nu reu┼čiser─â s─â încheie antrenamentul pân─â la vârsta de 5 ani. Valoarea unui asemenea program, orientat c─âtre copil, const─â în capacitatea lui de a preveni apari┼úia simptomelor reziduale pentru cei care îl pun practic─â.

Comentarii/discuţii pe marginea articolului


┬ę attachmentparenting.ro  1 vizitator este online
  5 afisari ├«n luna aceasta
  9 afisari ├«n luna trecuta
  3636 afisari din 17.01.2008.